Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Satoshi Nakamoto Bitcoin’lerini Satsa Ne Olur?

Direkt konuya girelim. Bildiğiniz üzere Bitcoin’in kurucusu olan Satoshi Nakamoto‘nun kim veya kimler olduğu hakkında ortada en ufak bir bilgi yok. Bu da şu demek oluyor: şuanda tüm sistem her an patlayabilecek bir volkanın üstünde duruyor. Bu volkan 9 senedir sessiz sakin duruyor. Kimseye zararı yok. Ancak bu volkanın patlaması Satoshi Nakamoto’nun bir hareketine bakar. Bitcoin’i ilk oluşturduğunda Satoshi Nakamoto’nun 1 milyon veya daha fazla Bitcoin kazdığı biliniyor. Bu 1 milyon Bitcoin’i bir anda piyasaya salarsa Bitcoin’in değeri allak bullak olur.

Teknoloji dünyasının hala daha en büyük gizemlerinden biri Satoshi Nakamoto’nun kimliği. Onun kim veya kimler olduğunu, milyonlarıyla neler yaptığını kimse bilmiyor.

“Milyonlarıyla” derken yukarıda bahsettiğimiz gibi Bitcoin’den bahsediyoruz. Evet, kendisinin 1 milyon Bitcoin‘i var. Sizin yerinize hesaplayalım: 6 milyar 170 milyon $ ediyor.

1 Kişinin Gücü

Johns Hopking Üniversitesinde bir kripto para profesörü olan Matt Green, Nakamoto’nun istediği takdirde Bitcoin’in fiyatını çökertebileceğini söyledi.

Bitcoin sınırsız bir para birimi değil. Lazım oldukça daha fazla basan bir merkez bankası yok. Toplam sınır ise 21 milyon. Bu sınıra, yani toplamda 21 milyon Bitcoin miktarına, 2140 yılında ulaşılması bekleniyor.

Nakamoto’nun 1 milyon Bitcoin’i, toplam Bitcoin miktarının %5’ine denk geliyor.

Green: “Bitcoin’de şöyle bir şey var: eğer sizde 1 milyon tane (Bitcoin) varsa, piyasayı istediğiniz an taşırabilirsiniz. Bitcoin’i çok nadir bulunan oyun kartları gibi düşünün. Değerli olmalarının sebebi, nadir olmalarıdır. Eğer biri gelip bu nadir bulunan oyun kartlarından 1 milyon tanesini aynı anda piyasaya sürse artık değerleri çok fazla olmaz.”

1 Kişinin Değeri

Nakamoto yazının başında belirttiğimiz gibi şuanda uzun süredir sesi soluğu çıkmayan bir volkan durumunda. Yani kimseye ne zararı ne faydası var. Ama buna rağmen Bitcoin’in geleceği için hala daha çok önemli bir figür konumunda.

San Francisco’da yaşayan bir Bitcoin yatırımcısı Ben Yu, Nakamoto’nun sahip olduğu Bitcoin’lerin çok önemli olduğunu söylüyor.

Yu: “Eğer Bitcoin gerçekten küresel bir para birimi haline gelirse bu durumda Satoshi Nakamoto büyük ihtimalle dünyadaki en zengin insan olacak. Bunun yanında orana vurduğumuzda, Nakamoto’nun toplam Bitcoin miktarında sahip olduğu kısım büyük ihtimalle ABD hükümetinin toplam altın miktarında sahip olduğu kısımdan daha fazla olacak.”

Yu’nun yaptığı hesap gayet olası. ABD hükümeti an itibariyle dünyadaki en fazla altın rezervine sahip: 8,000 ton.

Bu miktar Dünya’daki toplam altın hacminin %4’ünden biraz fazlasına denk geliyor. Nakamato ise toplam Bitcoin miktarının %5’ine sahip…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment