Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Satoshi Nakamoto’nun “Sözde” İfşası (Bölüm 2)

Sosyal medyada Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden kişi, bu iddialarının 2.bölümünü yayınladı.

Bu seferki bilgilerle birlikte öğrendik ki bu kişinin asıl adı Bilal Khalid’imiş. Ancak bu pek şaşırtıcı değil çünkü Satoshi Reveal adlı sitenin alan adı zaten bu isme kayıtlıydı.

Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden bu kişi asıl adının Bilal Khalid olduğunu iddia ederken bu ismi daha sonra James Caan ile değiştirdiğini söylüyor.

Bitcoin’lerine Erişemiyor

Satoshi Nakamoto’nun tahmini olarak 980 bin adet Bitcoin’lik bir servetinin olduğu düşünülüyor. Bu servetin toplam değerinin ise neredeyse 20 milyar dolar olduğu söylenebilir. Ancak Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden bu kişi, anahtarları kaybettiği için bu servete ulaşamadığını söylüyor.

James Caan tarafından yapılan açıklamalara göre kendisi bundan bir süre önce kullandığı dizüstü bilgisayarı tamir ettirmek için bir dükkana vermişti. Bu bilgisayar tamirden döndükten sonra kendisine ait olan tüm Bitcoin’ler kaybolmuştu.

Caan daha sonra İngiltere’deki bir hastanede IT uzmanı olarak işe başladığını ancak kripto para sektöründen uzak duramadığını söylüyor. Kendisinin açıklamalarına Satoshi Nakamoto Mart 2019’da sektöre yeniden döndü ve AnnuraCoin adlı bir proje oluşturdu. Toplamda 800 bin sterlin yatırım almayı hedefleyen bu proje yalnızca 80 sterlin toplayabilmişti.

Tartışmalar Sürüyor

Bu kişinin kimliğiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Ancak şu anki yorumlara bakacak olursak insanların genel olarak bu iddialara inanmama eğiliminde olduklarını söyleyebiliriz.

Yine de kendisinin bu iddiaları doğru mu, Bilal Khalid adlı bu kişi gerçekten Satoshi Nakamoto mu zamanla göreceğiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment