Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türklerin Yüzde 36’sı Bitcoin ile Maaş Almaya Razı

Yeni bir araştırmaya göre Türkiye dünyada kripto paraların en çok kabul gördükleri ülkeler arasında yer alıyor.

Bankacılık devi ING yakın zamanda kripto paralarla ilgili yeni bir araştırma yayınladı. Şirketin bu araştırmasına göre kripto paralar özellikle Türkiye, Polonya ve Romanya gibi ülkelerde yoğun ilgi görüyorlar.

Türkiye’de Bitcoin

ING tarafından yapılan bu araştırmaya göre Avrupa genelinde kripto paraların geleceğine iyimser gözlerle bakan kişilerin sayısı geçmişe kıyasla azalmış durumda. Ancak Türkiye, Polonya ve Romanya gibi ülkelerdeki vatandaşlar kripto paralara hala güveniyorlar.

Konu hakkında yayınlanan bilgilere göre Türkiye’deki vatandaşların yüzde 36’sı maaşlarını Bitcoin ile almaya sıcak yaklaşıyor. Türkiye’nin bu oranla birlikte Avrupa’nın zirvesinde yer aldığı düşünülüyor.

Avrupa’da Düşüş Var

Toplamda 12 farklı Avrupa ülkesini kapsayan bu araştırma Avrupa’daki vatandaşların kripto paralara eskisi kadar iyimser bir şekilde bakmadıklarını gösteriyor.

BTC Manager gibi kaynaklara göre ING tarafından yapılan çalışma böyle gösteriyor olsa da henüz bu konu hakkında kesin bir şey söylenemez çünkü bu çalışma aslında nüfusun çok küçük bir kısmını kapsıyor. Dolayısıyla Avrupa’daki kripto para destekçilerinin nüfusa oranı hala değişmemiş olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment