Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBF Açıkladı: FTX Kullanıcılarına Geri Ödeme Yapabilir! Yeni Bir İş Kurmayı Planlıyor

İflas eden kripto para borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), mağdur olan kullanıcılara paralarını geri ödeyebilmek için yeni bir iş kurmayı planlıyor.

Bankman-Fried BBC’ye verdiği yakın tarihli bir röportajında, müşteri fonlarını iade etmek için için yeni bir iş kurmayı planladığını söyledi. Bahamalar’daki lüks evinde BBC muhabirini ağırlayan SBF, kasıtlı olarak dolandırıcılık yapmadığını söyledi ve “konuya düşündüğüm kadar yetkin değildim” ifadeleriyle yanıt verdi.

Bir milyondan fazla bireysel ve kurumsal yatırımcıya tahmini olarak 10 milyar ile 50 milyar dolar arası borcu olan FTX’in bu parayı yatırımcılara nasıl ödeyeceği sorulduğunda, SBF bir planının olduğunu öne sürdü ve elinden gelen her şeyi deneyeceğini belirtti:

En azından FTX kullanıcılarına karşı elimden geldiğince doğru olanı yapmak gibi bir görevim olduğunu düşünüyorum.

Bir gece aniden tutuklanma konusunda endişeliyim

Halen daha Bahamalar’daki yaşantısına devam eden SBF, huzursuz bir bekleyiş içinde olduğunu söyledi. Geçtiğimiz röportajlarında, FTX Bahamalar kullanıcılarına paralarını çekmeleri konusunda öncelik sağlama sebebinin, kendisine öfkeli bir halkla aynı yerde yaşamak istemediğinden kaynaklandığını ifade etmişti. Şimdi ise “geceleri geviş getirirken ani bir tutuklama” konusunda endişe sahibi olduğunu dile getirdi:

Geceleri biraz düşüncelere dalıyorum, evet ve bu konuda endişeleniyorum. Ama gün içinde odaklanmaya, elimden geldiğince üretken olmaya ve kontrolüm dışındaki şeyleri görmezden gelmeye çalışıyorum.

FTX’teki müşteri varlıklarının Alameda Research tarafından kullanıldığını bilip bilmediğini sorduğunda ise SBF, önceki röportajlarına ters düşen bir açıklamada bulundu ve sorumlu olduğunu kabul etti:

Müşteri fonları öyle ya da böyle benim sorumluluğumdaydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!