Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA) Kurucusu Do Kwon’un Yeri Tespit Edildi: Yetkililer İş Birliği İstiyor

Güney Koreli yetkililer, Terra (LUNA) kurucusu ve CEO’su Do Kwon’un Sırbistan’da olduğuna dair bir ihbarı doğruladıklarını açıkladı. Yetkililer, Sırbistan hükümetinden iş birliği talep ediyor.

Yerel bir medya kuruluşunun 11 Aralık tarihli haberine göre Güney Koreli yetkililer, Terraform Labs kurucusu Do Kwon’un Sırbistan’da saklandığını açıkladı. Singapur’dan ayrıldıktan sonra farklı ülkeler arasında kısa süreli aktarmalar yaptığı düşünülen Do Kwon’un son olarak Sırbistan’a geçtiği ve bir süredir o bölgede bekleme halinde olduğu bildirildi. Söz konusu bilgi, global çapta araştırmalarını sürdüren ajanların ihbarı üzerine teyit edildi:

Kısa bir süre önce CEO Kwon’un Sırbistan’da olduğuna dair istihbarat aldık ve bunun doğru olduğu anlaşıldı.

Singapur’dan ayrıldığı fark edilince Güney Koreli yetkililer tarafından Interpol öncülüğünde hakkında kırmızı bülten çıkarılan Kwon, her ne kadar kaçak olmadığını iddia etse de “güvenlik gerekçesiyle” konumunu bugüne kadar gizli tutmuştu. Aylardır devam eden araştırmalar sırasında Kwon’un aktarma duraklarından birinin Dubai olduğu keşfedilmiş ve olası hedef rotaları iyice daraltılmıştı.

Güney Kore’nin her ne kadar 31 ülkeyle arasında “suçlu iadesi anlaşması” bulunsa da Sırbistan bu ülkeler arasında yer almıyor. Bununla birlikte Güney Kore, Sırbistan’ın da içerisinde olduğu Avrupa Konseyi ile çok daha geniş kapsamlı bir iade anlaşmasının taraf ülkeleri arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!