Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Kurucusundan Bomba İddia: Ripple-SEC Davası İçin Tarih Verdi

Cardano’nun (ADA) kurucusu Charles Hoskinson, Ripple (XRP) ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında süren davanın birkaç gün içerisinde sonlanabileceğini iddia etti.

Charles Hoskinson 11 Aralık tarihinde Youtube üzerinden gerçekleştirdiği bir etkinlikte, kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Kurucu etkinlik sırasında, Ripple ile SEC arasında süren davanın 15 Aralık tarihinde sonlanabileceğine dair söylentiler aldığını açıkladı.

Hoskinson, yakından takip ettiği davanın SEC lehine sonuçlanmasının kripto para sektörü için felaket olacağını öne sürdü. Mahkemeden XRP’nin bir menkul kıymet olduğuna dair karar çıkması durumunda SEC’nin birçok kripto parayı menkul kıymet statüsünde değerlendireceği sektör temsilcileri ve yatırımcılar tarafından düşünülüyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ekim ayında yaptığı bir açıklamada, SEC ile aralarında geçen davanın 2023 yılının ilk yarısında sonuçlanacağını düşündüğünü söylemişti. Hoskinson’un son açıklamaları ve Garlinghouse’un bu yorumları göz önüne alındığında uzmanlar, yatırımcıların dikkatli olması yönünde uyardı.

Ripple Baş Hukuk Müşaviri Stuart Alderoty 3 Aralık tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada, mahkemeye son bir başvuru yaptıklarını ve kendi lehlerine karar verilmesini talep ettiklerini söylenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!