Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBF Favori Oyunu İçin Söz Vermiş: FTX’ten League Of Legends’a 100 Milyon Dolar!

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’a (SBF) açılan devam eden davada ortaya çıkan belgeler SBF’nin pervasız harcamalarını gözler önüne serdi.

Sam Bankman-Fried’in geçtiğimiz hafta başlayan FTX davasında ortaya çıkan detaylar her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor. Davada sunulan son belgeler ise SBF’nin dehşet verici mali kararlar aldığını ve pervasız harcamalar yaptığını ortaya koydu.

Kayıtlara göre kripto paraların boğa sezonu yaşadığı 2021 yılı ve öncesinde SBF, milyonlarca dolarlık anlaşmalar yaparak adeta elindeki parayı savurdu. SBF, sponsorluk anlaşması kapsamında favori oyunu “League of Legends” geliştiricisi Riot Games‘e hatırı sayılır bir gövde gösterisine imza attı.

Belgelerde, Riot Games’in FTX’ten 7 yıl boyunca yaklaşık 100 milyon dolar almayı kabul ettiğine yer verildi. Ancak Oyun geliştirici bu anlaşmayı 2022 yılının sonunda bozmaya çalıştı. Öte yandan kripto para borsası sponsorluk için Tomorrowland müzik festivaline 2026 yılına kadar yaklaşık 42 milyon dolar vermeye karar verdi.

FTX ayrıca belgelere göre her yıl Güney Kaliforniya’da düzenlenen Coachella müzik festivaliyle de 25 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzalandı. Riot Games, FTX’in iflasının ardından anlaşmayı bozmak için girişimlere başladı.

SBF’nin davası halen daha devam ediyor ve günden güne ortaya çıkan bu ilginç detaylar kurucunun kaderini daha içinden çıkılmaz bir noktaya sürüklüyor.

Ek olarak kurucu dahil eski FTX yöneticileri dava süresince birçok kez siyasi bağışlarla gündeme gelmişti. ABD’li savcılar SBF’nin hem Demokrat partililere hem de Cumhuriyetçi partililere yaptığı bağışları da incelemeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!