Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBF’in 250 Milyon Dolarlık Kefaleti ile İlgili Soru İşaretlerine Son: Kimlikler Açıklandı!

İflas eden FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın (SBF) 250 milyon dolarlık kefaletinin arkasında iki gizli isim ortaya çıktı.

FTX’in şüpheli iflasından sonra Bahamalar’da tutuklanıp ABD’ye iade edilen SBF’nin, ABD mahkemesinde 250 milyon dolarlık kefaletini imzalayan isimler gün ışına çıktı. SBF’nin 250 milyon dolar kefaletle serbest kalması için imza atan dört isimden ikisi anne ve babası olarak biliniyordu fakat diğer iki isim mahkeme süreci boyunca gizli tutulmuştu.

Aralarında Associated Press, Bloomberg, Financial Times, Reuters gibi isimlerin bulunduğu bir grup basın örgütü ise bu duruma itiraz etmiş ve kamunun bilgi alma hakkı doğrultusunda isimlerinin paylaşılması talep edilmişti. New York Güney Bölgesi Bölge Yargıcı Lewis Kaplan tarafından onaylanan bu talep doğrultusunda, şimdiye kadar gizli tutulan iki ismin Stanford Üniversitesi’nden Andreas Paepcke ve Larry Kramer olduğu ortaya çıktı.

Kayıtlara göre SBF’nin 250 milyon dolarlık kefaletine Paepcke 200 bin dolar, Kramer ise 500 bin dolar destekte bulundu. Öte yandan SBF’nin anne ve babasının da Stanford’da öğretim görevlisi olması dikkatlerden kaçmadı.

Paepcke konu hakkında yorum yapmamayı tercih ederken, Kramer ise verdiği demeçte Bankman-Fried’in ebeveynleri Barbara Fried ve Joseph Bankman ile olan dostluğunun, kendisini SBF’nin kefaletini ödemeye yönlendirdiğini söyledi:

Joe Bankman ve Barbara Fried 1990’ların ortalarından beri eşimin ve benim yakın dostlarımızdır. Geçtiğimiz iki yıl boyunca, ailem kanserle üzücü bir mücadele verirken, onlar en gerçek dostlar oldular. Yemek getirdiler, manevi destek sağladılar ve sık sık yardım etmek için anında devreye girdiler. Biz de onlar kendi krizleriyle yüzleşirken onlara destek olmaya çalıştık.

SBF, ailesinin Kaliforniya’daki evinde ev hapsinde yaşamaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!