Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBF’in Milyonlarca Dolarına Daha El Konuldu: Bankanın Değerini 10’a Katlamış!

Mahkeme, iflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın (SBF) ABD’nin en küçük bankalarından birinde açılmış 50 milyon dolarlık hesabına el koydu. 

New York Güney Bölgesi Mahkemesi tarafından yakın zamanda yayınlanan bir mahkeme tutanağına göre savcılık, SBF’in Farmington Eyalet Bankası’ndaki 50 milyon dolar tutarındaki hesabının 49.999.500 dolarına el koydu. Savcılık, yapılan işlemin 700 milyon dolar değerindeki varlığın izinin sürülmesi çalışmaları kapsamında yürütüldüğünü belirtti.

New York Times’ın yakın tarihli bir haberine göre SBF’in ilgisini çekmeden önce küçük bir kasabada yalnızca üç çalışanı bulunan Farmington Eyalet Bankası, ABD’nin 4.800’ü aşkın bankası içerisinde en küçük 26. banka olarak biliniyordu. Federal Deposit Insurance Corporation verilerine göre SBF’den önce bankanın net değeri 5,6 milyon dolardı.

Daha sonrasında SBF’in kurucusu olduğu varlık yönetim şirketi Alameda Research’ün bankaya 11,5 milyon dolar değerinde yatırım yapmasıyla beraber bankada köklü değişimler yapıldı. Alınan bilgilere göre banka, adını “Moonstone” olarak değiştirdi ve kredi kartı, mobil bankacılık hizmetleri sunmaya başladı.

Ancak banka 18 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada, kripto para piyasalarında baş gösteren likidite krizleri ve finansal skandallar göz önünde bulundurulduğunda şirketin eski köklerine dönmesinin en iyi seçenek olduğuna karar verdiklerini belirterek “Moonstone” adını emekliye ayıracağını belirtti.

Öte yandan mahkeme belgelerinde yer alan bilgilere göre savcılar SBF’in Silvergate Capital’de bulunan 100 milyon doların üzerindeki varlıklarına ve 526 milyon dolar değerindeki 55 milyon Robinhood hissesine de el koymuştu. SBF daha öncesinde bu hisseleri FTX mağdurlarının çözümü için hibe etmeye hazır olduğunu ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!