Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Devi SEC’nin Suçladığı Coin İçin Harekete Geçti: Listeden Çıkarılabilir!

Merkeziyetsiz borsa (DEX) Curve Finance, ABD düzenleyicilerinin TUSD’nin (TrueUSD) ihraççısı TrueCoin’i menkul kıymet yasası ihlalleriyle suçlamasının ardından, crvUSD stablecoin’i için teminat olarak hizmet veren TrueUSD’yi (TUSD) listeden çıkarmayı değerlendiriyor.

25 Eylül’de Curve’un yönetim forumunda yayınlanan bir gönderide, cross-chain mesajlaşma protokolü Wormhole, crvUSD’nin TUSD desteğine üst sınır getirmenin “TUSD’ye yönelik düzenleyici risk ve ödeme gücü endişeleri nedeniyle bu varlığa olan maruziyeti tamamen kaldırmak” amacıyla sıfıra indirilmesini önerdi.

SEC’in TrueCoin ve TrustToken’a karşı suçlamaları

24 Eylül’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), TrueCoin ve TrustToken’a karşı, TrueUSD ile ilgili yatırım sözleşmelerinin sahte ve kayıt dışı satışı nedeniyle suçlamalar getirdi.

SEC’nin şikayetinde, “TrueCoin ve TrustToken’ın, TUSD’nin ABD doları veya eş değeriyle tamamen desteklendiği iddiasıyla yatırım fırsatını güvenilir ve güvenli olarak yanlış bir şekilde pazarladığı” iddiası yer aldı.

Gerçekte ise, SEC’e göre, “TUSD’yi desteklediği iddia edilen varlıkların önemli bir kısmı, davalılar için ek getiriler elde etmek amacıyla spekülatif ve riskli bir denizaşırı yatırım fonuna yatırılmıştı.” Şikayet, Eylül 2024 itibariyle “TUSD’yi destekleyen rezervlerin %99’unun spekülatif bir fona yatırıldığını” öne sürüyor.

TrueCoin ve TrustToken, suçlamaları kabul veya reddetmedi, ancak federal menkul kıymet yasalarının daha fazla ihlal edilmesini engelleyen nihai kararlara ve her biri 163.766 dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

Curve’un crvUSD stablecoin’

Curve’un crvUSD stablecoin’i, Ethereum ve Wrapped Bitcoin (WBTC) gibi çeşitli kripto para birimleri karşılığında basılabiliyor. WBTC, 68 milyon dolardan fazla toplam kilitli değeriyle (TVL) crvUSD’nin teminatının en büyük bölümünü oluşturuyor. Lido Finance tarafından çıkarılan bir likit staking türevi olan Wrapped Staked Ether (wstETH) ise yaklaşık 60 milyon dolar TVL ile ikinci sırada yer alıyor.

25 Eylül’de yapılan öneri, “crvUSD, özellikle şüpheli bir geçmişe sahip olan ve son dönemde yatırımcıları dolandırmakla suçlanan TUSD’ye karşı aşırı maruz kalmış durumda” dedi. “Sonuç olarak, Curve’un PegKeeper’larda güçlü bir çeşitliliğe ihtiyacı var, ancak bu başka bir tartışma konusu.”

Bu gelişmeler ışığında, Curve Finance topluluğunun, TUSD’nin teminat olarak kullanımını sınırlandırma veya tamamen kaldırma konusunda nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!