Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gary Gensler XRP Kararı Sonrası İlk Kez Konuştu: Neler Söyledi?

SEC Başkanı Gary Gensler, Ripple (XRP) davası hakkında karardan sonra ilk kez konuştu ve bireysel yatırımcılar adına verilen kararın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler 17 Temmuz tarihinde Washington DC’de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, ilk defa SEC-Ripple davasında alınan kararlara değindi. Başkan, tıpkı kripto para cephesi gibi alınan bazı kararlardan memnun olduğunu dile getirirken beklentilerine uymayan bazı kararlar verildiğini de dile getirdi.

Gensler, Ripple’ın öne sürdüğü “adil bildirim” argümanının dava yargıcı Analisa Torres tarafından reddedilmesinin SEC için bir memnuniyet kaynağı olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra bireysel yatırımcılara yapılan XRP satışlarının menkul kıymet satışı olarak nitelendirilmemesi ise Gensler’i hayal kırıklığına uğratan nokta oldu. Buna rağmen Başkan, kararı incelemeye devam ettiklerini bildirdi. Gensler’in bu ifadeleri, temyiz olasılığını güçlendirir nitelikteydi.

Başkan bundan sonraki yol haritalarına dair gelen bir soruyu, mevcut regülasyonlar ile uyumsuz kripto para şirketlerini herhangi bir “ön yargı” göstermeden yasalar kapsamına çekmeye çalışacaklarını ve yatırımcı korumasına devam edeceklerini söyleyerek cevapladı.

Gensler, spot Bitcoin (BTC) ETF (borsa yatırım fonu) başvurularının incelenmesine dair gelen bir soruyu ise SEC önündeki başvurular hakkında konuşmasının uygun olmayacağını belirterek cevapsız bıraktı.

Yargıç Analisa Torres, geçtiğimiz hafta SEC-Ripple davasında kripto para sektörünü oldukça sevindiren bir karar imza attı. Ripple’ın bazı senaryolarda menkul kıymet sayılamayacağına hükmeden karar, birçok aktöre göre bir kazanım olarak sayıldı. Ancak John Reed Stark gibi bu regülasyon sektöründe uzun yıllar görev almış bazı eski aktörler, SEC’nin yüksek ihtimalle temyize giderek kararın bozulmasını talep edeceğini iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!