Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Bitcoin ETF Başvurularını Hangi Tarihe Kadar Erteleyebilir?

Kripto para piyasası 2018 yılının başından beri devamlı bir düşüş içerisinde ve lider kripto para birimi Bitcoin 20.000 dolarlık seviyelerden 3.300 dolarlık seviyelere kadar geriledi. Basın saatine göre 3.950 dolar seviyelerinde gezinen Bitcoin’in yanı sıra bütün kripto para piyasası da %80 ve üzeri değer kaybı yaşadı.

Kripto para topluluğunun heyecanla beklediği olayların başında yer alan Bitcoin ETF‘si ise, zamanlamanın yeniden başlaması ile beklentinin de yeniden başlamasına neden oldu.  ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) uzun bir süredir başvurusu bulunan ve ABD hükümetinin kapanması sebebiyle CBOE tarafından geri çekilip, hükümet açıldıktan sonra yeniden başvurusu yapılan VanEck‘in Bitcoin ETF’sinin yanı sıra, Bitwise ile NYSE Arca tarafından yapılan Bitcoin ETF başvurusu için de geri sayımı başlattı.

İlk olarak Bitwise’nin başvurusunu yayınlayan SEC, bundan yaklaşık 5 gün sonra VanEck’in başvurusunu yayınlamış ve ikisi için olan geri sayımı resmen başlatmıştı. SEC’in uzatma sürelerini kullanmaması durumunda Bitwise ve VanEck için olan son cevap tarihleri sırasıyla 1 Nisan ve 6 Nisan olarak karşımıza çıkmakta. Ancak üç kereye mahsus cevabı geciktirme şansı olan SEC ünlü menkul kıymet avukatı Jake Chervinsky‘e göre büyük ihtimalle bu haklarını kullanacak ve Bitcoin ETF’si için ‘kesin’ cevap tarihleri sırasıyla Bitwise için 13 Ekim, VanEck için ise 18 Ekim tarihlerine kadar ertelenebilecek.

Chervinsky bunun yanı sıra Şubat ayı başlarında yapılan geri çekme ve tekrar başvurma hamlesinin temelde ”reddedilme” ile aynı olduğunu ve taktiksel geri çekmenin de bu sürecin bir parçası olabileceğini vurguladı. SEC’in 2018 yılında Bitcoin ETF’leri hakkında dört nispeten daha önemli karar verdiğini de vurgulayan Jake, Gemini, Proshares, Direxoin ve Graniteshares tarafından yapılan başvuruların reddedildiğini de hatırlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment