Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Davasında Ripple Zaferine Yönelik İnanç Artıyor: XRP Fonlarına Üst Üste 3 Haftalık Giriş

CoinShares Araştırma Başkanı James Butterfill, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple Labs arasındaki davada yaşanan son gelişmelerin yatırımcıların XRP’ye olan güvenini artırdığını düşünüyor.

James Butterfill 7 Kasım tarihinde yayınlanan Dijital Varlık Fonu Akış raporunda, XRP yatırım ürünlerine üst üste üç haftadır kurumsal girişlerin devam ettiğini belirtti. Butterfill girişleri, yatırımcıların SEC ve Ripple arasındaki davanın Ripple lehine sonuçlanacağına dair inançlarının arttığının bir göstergesi olarak yorumladı.

CoinShares raporunda Ripple, 2,7 milyon net girişle birinci sırada olan Ethereum’un hemen arkasında yer aldı. Verilere göre yıl başından bu yana Ripple’a olan toplam fon girişi ise 11 milyon dolar oldu.

Ripple Baş Hukuk Müşaviri Stuart Alderoty, 4 Kasım tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden içerisinde şirketlerin, derneklerin, bağımsız geliştiricilerin ve kar amacı gütmeyen kuruluşların bulunduğu toplamda 12 kuruluşun SEC’ye yanlış yolda olduğunu söylemek için bir araya geldiğini ancak buna karşı SEC’nin düşünmek ve değerlendirmek için zamana ihtiyacı olduğunu söylediğini belirtti.

Sosyal medyada birçok kullanıcı ve hukukçu SEC’nin köşeye sıkıştığını iddia ederken CEO Brad Garlinghouse ise 2023’ün ilk yarısına kadar davanın sürebileceği olasılığını ileri sürdü.

Uzmanlar son zamanlarda birçok kuruluşun Ripple’a olan destek açıklamalarının ve mahkemeye yaptıkları bilirkişi başvurularının yatırımcılara güven kazandırdığını ve Ripple’da yakın zamanda bir toparlanma görülebileceğini iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!