Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alameda Sözünü Tuttu: BIT Varlıklarını Yeniden 100 Milyon Adete Tamamladı

Likidite sağlamak için BIT satımı yaptığı iddia edilen Alameda Research, taahhüt ettiği BitDAO (BIT) bakiyesini 100 milyona tamamladı.

Alameda Research’ün likidite sağlamak amacıyla BIT satışı yaptığına dair iddialar piyasalarda kaos ortamı yarattı. BitDAO topluluğu söz konusu satışa dair 24 saat içerisinde açıklama beklerken Alameda hesaplarının BIT alımı yaptığı görüldü.

On-chain verilerine göre Alameda ilk olarak 499.996 BIT (yaklaşık 186 bin dolar) alım yaptı. Bu alımın ardından 1 saat sonra 500.000 BIT’lik (yaklaşık 195.514 dolar) bir başka alım daha gerçekleşti.

Bu aktarımlardan hemen sonra FTX sıcak cüzdanları ve Coinbase borsasından aktarılan BIT bakiyeleri de bir araya getirilerek olması gerektiği gibi 100 milyonluk bakiye tamamlandı. İşlemin gerçekleştiği cüzdan adresine ve verilere buradan ulaşabilirsiniz.

FTX ve Bybit arasındaki anlaşmaya göre her iki tarafında elinde bulundurduğu BIT ve FTT varlıklarını 3 yıl boyunca satmaması gerekiyordu. Söz konusu satış iddialarının ardından BitDAO tarafından tanınan 24 saatlik süre içerisinde 100 milyon BIT’in yerine koyulması talebi en azından şimdilik taraflar arasındaki gerginliği sona erdirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!