Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, ICO’lar Hakkındaki Kurallar ve İlkelerin Altını ‘Yeniden’ Çizdi!

ABD’nin önde gelen finansal regülatörü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 10 Şubat tarihinde kendi resmi Twitter hesabından yayınladığı bir gönderi ile ICO‘lar hakkındaki ilkeleri ve kuralları yeniden vurguladı ve gündeme getirdi.

Özellikle 2018 yılının başından beri birçok ICO projesini ve hatta ICO projesi reklamı yapan ünlüleri bile ‘avlayan’ SEC, menkul kıymet olduğunu iddia ettiği birçok ICO’ya karşı dava açmış ve bunların büyük bir çoğunu da kazanmıştı.  SEC tarafından yayınlanan içerik geçtiğimiz yılın Mart ayından beri erişilebilir bir şekilde mevcut ancak regülatörün bunu yeniden gündeme getirmesi birçok ICO projesine uyarı olarak algılanabilir. Menkul kıymet niteliklerine sahip bir ICO’nun, satışının yapılmadan önce SEC tarafından başvurusunun kabul edilmesinin şart olduğunu belirten yetkililer, yatırımcılar için de uyarılar içermekte ve her bir yatırımın spesifik risklere sahip olduğu vurgulanmakta.

Şirketlerin ve bireylerin fon toplamak veya yatırım fırsatlarına katılmak için artan bir şekilde ICO’lara katıldığının da altını çizen SEC, bunların piyasa manipülasyonu için belirli risklere sahip olduğunu da vurgulamakta. ICO sektörü 2018 yılının ikinci yarısından itibaren düşüş yaşasa ve birçok isme göre tek ayağı çukurda olarak görülse bile, hala çeşitli ilk dijital para arzları gerçekleştirilmekte ve isteyen kişiler bunlara katılabilmekte.

Bunun yanı sıra menkul kıymet ilan edilip edilmeme konusunda Bitcoin ve Ethereum sınavı geçse de, ABD yargısı XRP hakkında henüz hiçbir karara varmadı ve XRP hala menkul kıymet ilan edilebilme riskine sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment