Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC ile Coinbase Arasındaki Gerginlik Tırmanıyor: Yeni İtiraz Geldi! Sebebi Ne?

SEC, iflas eden kripto kredi platformu Celsius Network’ün (CEL) kripto para varlıklarını alacaklılara dağıtılması için kripto borsası Coinbase’i kullanmasına karşı çıktı.

Coinbase ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki gerginlik artıyor. SEC, 22 Eylül tarihinde New York Güney Bölgesi ABD İflas Mahkemesi’ne iflas eden Celsius Network özelinde bir itirazda bulundu. Düzenleyici kurum, Celsius alacaklılarına yapılacak ödemenin Coinbase aracılığıyla yürütülmesine karşı çıkarken devam eden Coinbase davası öne sürüldü.

SEC, Coinbase’in globaldeki Celsius alacaklılarına ödemeleri dağıtacak bir kurum rolünü üstlenmesine itiraz ederek iki şirket arasında yapılan anlaşmanın bulanık sınırlar ile çevrildiğini ve anlaşmaya dair daha fazla netlik gerektiğini öne sürdü. SEC’nin Celsius ve Coinbase arasındaki anlaşma dosyasına yasal olarak erişim izni olmadığı için böyle bir talepte bulunduğu düşünülüyor.

Coinbase’in Celsius adına müşterilere kripto para varlıklarının iadesini denetlemekten öte bir konumda olduğunu öne süren düzenleyici kurum, kripto para borsasının bu anlaşma doğrultusunda birden fazla rolü üstlendiğini iddia etti.

Geçtiğimiz haziran ayının başında SEC tarafından Coinbase’e açılan davada, şirketin kayıtsız şekilde komisyoncu, borsa ve alım-satım platformu olarak birden fazla görev üstlendiği ve bu durumun ABD yasalarıyla ters düştüğü belirtmişti. SEC, Celsius ve Coinbase arasındaki sözleşmenin de bu kapsamında ihlallerle dolu olabileceğini savundu.

Coinbase’den açıklama

Coinbase’in baş hukuk sorumlusu Paul Grewel, SEC’nin bu itirazına karşı yaptığı yorumda şaşkınlığını gizleyemedi. Celsisus alacaklılarının iflas dağıtım programını güçlü bir şekilde desteklediğini ima eden Grewel, geri adım atmayacaklarını şu sözlerle ifade etti:

Coinbase, kripto paraları müşterilerine geri dağıtmak için Celsius ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyor. Merak ediyorum, SEC neden güvenilir bir ABD şirketinin bu rolü üstlenmesine karşı çıksın ki? Bu konuyu iflas mahkemesinde ele almayı ve Celsius müşterilerini bir bütün haline getirme konusunda önemli rolümüzü üstlenmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

SEC geçtiğimiz temmuz ayının başında, Celsius Network ve eski CEO Alex Mashinsky‘e dolandırıcılık ve kripto para fiyatını manipüle etme suçlarından dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!