Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Milyonlarca Dolarlık Kripto Para Dolandırıcılığını Ortaya Çıkardı

SEC, Virgil Capital’ın kurucusuna milyonlarca dolar değerinde kripto para dolandırıcılığı yaptığını iddia ederek dava açtı. SEC, kurucunun Çinli tefecilere ödeme yapmak için şirketten 1.7 milyon dolar çekmeye çalıştığını ve Coinbase gibi bazı kripto para borsalarında sahtecilik yaptığını söyledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 92.4 milyon dolarlık kripto para birimi fonu olan Virgil Capital kurucusu Stefan Qin’e yatırımcıları dolandırdığı iddiasıyla dava açtı. Westlaw Today’de paylaşılan haberde, salı günü açılan davada kurucu Qin’in fon yatırımları hakkında yalan söylediği ve 1.7 milyon dolarlık yatırımları da Çinli tefecilere ödeme yapmak için çekmeye çalıştığı söylendi.

New York merkezli Virgil Capital’ın 23 yaşındaki kurucusu Stefan Qin’e açılan dava neticesinde, SEC’in mahkemeden Qin’in sahip olduğu bir diğer fonda tutulan 25 milyon dolarlık kripto paraları dondurmasını istediği öğrenildi. Ayrıca, Stefan Qin’in avukatları SEC ile iş birliği yapmak ve somut deliller sunarak yatırımcıların zarar görmelerini engellemek istedikleri belirtildi.

Sigma fonu aracılığıyla sahtecilik yaptı

Açıklamalara göre Qin, 19 yaşındayken kurduğu Virgil Sigma fonu aracılığıyla yatırımcılara kripto para birimleriyle arbitraj işlemi yaparak işlem yapmalarını sağladı. SEC’in şikayet raporuna göre, 39 kripto para borsası üzerinde Sigma üzerinden yapılan yatırımları izleyen elektronik tablolarda sahtecilik yapıldı. Sigma’nın 2019 yılında Kraken, Coinbase ve Gemini kripto para borsalarında aylık ortalama 2 milyon dolarlık varlık listelediği, fakat Sigma’nın bu varlıklara hiç sahip olmadığı belirtildi.

Qin’in tefecilere yapmak istediği ödemenin arkasında da Sigma fonu olduğu öğrenildi. İfadelere göre kurucu Qin, Sigma’ya yatırım yapmak için Çinli tefecilerden 1.7 milyon dolar aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!