Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Ripple Ortağından XRP Davası ile İlgili Açıklama Geldi

Blockchain devi Ripple’ın ortaklarından SBI Holdings ve MoneyGram, ABD’de açılması beklenen XRP davası ile ilgili açıklamada bulundu. SBI Holdings Ripple ile kurduğu ortaklığın detaylarından bahsedip şirketi destekler ifadeler kullandı. MoneyGram ise SBI Holdings’inkine kıyasla daha farklı bir mesaj verdi.

Kripto para borsalarından ve ticaret masalarından delist edilmeye başlayan XRP fiyatı sert çakıldı. CoinGecko verilerine göre XRP 7 gün önceki haline kıyasla %50’den fazla değer kaybetmiş vaziyette. XRP’nin piyasa değerinde 10 milyar dolarlık küçülme görülmüşken Ripple ortaklarından dava ile ilgili yeni açıklamalar geldi.

Ripple’ı destekleyici bir duyuru yapıldı

Ripple’ın en büyük ortaklarından SBI Holdings, SEC tarafından açılan XRP davası ile ilgili sessizliğini bozdu. 24 Aralık tarihli paylaşımda Ripple’ı ve XRP’yi destekleyici ifadeler kullanıldı.

SBI Holdings Ripple hisselerinin değerlendirilmesinde XRP’nin baz alınmadığını vurguladı. Bu açıklama, XRP’nin menkul kıymet olmadığı iddiasını destekler nitelikte. SBI Holdings Ripple’ı “blockchain teknolojisi ile yeni nesil ödeme altyapısı” geliştiren bir şirket olarak tanımladı.

Japonya merkezli SBI Holdings; Ripple’ın ortaklarının %90’ının ABD dışında konumlandığını ve Ripple teknolojisi ile yapılan para transferlerinin %80’inin (hacmen) ABD dışarısında kaydedildiğini vurguladı. Şirket buna dayanarak SEC tarafından atılan adımların büyük mali kayıplara yol açmayacağını öngörmüyor.

MoneyGram’den de Ripple açıklaması geldi

Ripple ve MoneyGram arasındaki ortaklığın imzaları 2019 yılında atıldı. MoneyGram o tarihten beri Ripple’ın kendi ürünü olan On-Demand Liquidity (ODL) platformunu kullanıyor. MoneyGram; SEC davası ile ilgili yaptığı açıklamada ODL platformu ile ilgili detaylara yer verdi.

MoneyGram yaptığı açıklamada On-Demand Liquidity platformunun öncelikli tercihi olmadığını ve buna alternatif teknolojiler da kullandığını açıkladı. Şirket, MoneyGram müşterileri tarafından gerçekleştirilen para transferlerinde ODL teknolojisine doğrudan yer verilmediğini açıkladı. MoneyGram ayrıca SEC’nin açtığı davada MoneyGram’in ismine yer verilmediğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!