Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de 450 Bin Liralık Bitcoin Dolandırıcılığı

Polis Bitcoin dolandırıcılarına karşı Bursa merkezli olmak üzere dört farklı şehirde operasyon düzenledi. İnsanlara ‘Devletten 1000 TL destek’ mesajı gönderen dolandırıcıların 35 kişiden 450 bin lira topladığı öğrenildi. Dolandırıcıların bu para ile bitcoin satın aldığı aktarıldı.

Türkiye’deki kripto para dolandırıcıları insanların telefonlarına ve sosyal medya hesaplarına “Bayrama özel devletten 1000 TL destek başvurusu için indir, kur, yükle” yazılı bir mesaj gönderdiler. Bu mesajda yer alan bağlantıya tıklayan vatandaşlar, banka hesaplarındaki paranın çalındığını fark edip ihbarda bulundular. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ihbarların ardından bir soruşturma başlattı. Ekipler mesajların izini sürerek şüphelilere ulaştı.

Dört farklı ilde operasyon düzenlendi

Ekipler yapılan soruşturmanın ardından Bursa, İstanbul, Diyarbakır ve Samsun’daki çeşitli ev ve iş yerlerine operasyon gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda toplamda 21 şüpheli gözaltına alındı.

Sorgu için Bursa’ya getirilen şüphelilerin 35 kişiden toplamda 450 bin TL dolandırdıkları öğrenildi. DHA haberine göre şüpheliler bu parayı bitcoin satın almak için kullandılar. Şüpheliler emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!