Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Ripple’ın 2 Milyar Dolar İtirazına Yanıt Verdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple’ın 2 milyar dolarlık ceza talebine yönelik itirazını reddetti.

Ripple, Terraform Labs’a verilen cezayı örnek göstererek kendi cezasını düşürmek istiyordu. Ancak SEC, bu iki durumun farklı olduğunu belirterek Ripple’ın taleplerini kabul etmedi.

“Ripple hiçbir şeyi kabul etmiyor”

SEC’nin avukatları, “Ripple, bu davadaki ceza belirlemesini Terraform davasındaki uzlaşmaya dayandırarak mahkemeyi yanıltıyor. Terraform davasında şirket iflas etti, kripto varlık menkul kıymetlerinin tüm anahtarlarını yakmayı, yatırımcılara önemli bir miktarı geri ödemeyi ve ihlallerin gerçekleştiği dönemdeki iki yönetim kurulu üyesini görevden almayı kabul etti” dedi.

“Ripple ise bu maddeleri kabul etmiyor. Aslında Ripple, hiçbir şeyi kabul etmiyor” yorumu yapıldı.

Terraform, SEC ile vardığı uzlaşma kapsamında geçen ay 4,47 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Uzlaşma kapsamında Terraform’un kurucusu Do Kwon, bir daha halka açık bir şirkette yöneticilik yapamayacak.

Ne kadar ödeyecek?

Ripple, SEC’nin 2 milyar dolarlık ceza talebinden farklı olarak 10 milyon dolar ceza ödemeyi öneriyor. SEC avukatları, Terraform davasındaki oran takip edilecek olursa Ripple’a 102,6 milyon dolar ceza kesilmesi gerekeceğini yazdı.

Ripple’ın CLO’su Stuart Alderoty, “Mahkeme, XRP’nin bir menkul kıymet olmadığına açıklık getirdi. Ortada tazminat ödenmesi gereken ‘kurbanlar’ yok. SEC adına en kötü olan şey ise Ripple’ın büyüyor olması. Ama SEC en azından 2 milyar dolarlık absürt talebinden vazgeçmiş gibi gözüküyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!