Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Terra LUNA Kurucusunun İadesine Kadar Davayı Ertelemeye Sıcak Bakıyor!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon’un ABD’ye iade edilip yargılanmaya başlamasını dört gözle bekliyor.

SEC, kripto para piyasasında 2022 yılında büyük bir çöküşü tetikleyen Terra kurucusu Do Kwon’un iadesini sabırla beklemeye devam ediyor. Reuters tarafından sunulan habere göre düzenleyici kurum ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’ne 15 Ocak’ta yaptığı başvuruda, Do Kwon’un ABD’ye iadesi gerçekleştiği gibi yargılanmaya başlaması gerektiğini ifade ederken tarihler konusunda aceleci davranmadı.

Normal şartlar altında Kwon’un 29 Ocak tarihinde ABD mahkemesine çıkması bekleniyordu fakat Karadağ’da yaşanan bürokratik gecikmeler Kwon’un iadesinin gecikmesine yol açtı. SEC, 29 Ocak’taki olası bir davaya tamamen hazır olduklarını belirtirken duruşma tarihinin ertelenmesi durumunda saygıyla karşılayacaklarını ifade etti.

Düzenleyici kurum ve mahkeme arasında konuşulan 2 farklı tarih bulunuyor. Kwon’un büyük olasılıkla 29 Ocak tarihine yetişemeyeceği düşünülürse, muhtemelen duruşma tarihi olarak 18 Mart sonrası belirlenecek. SEC’nin sunduğu dosyaya göre 15 Nisan 2024 Kwon’un davasının başlaması için uygun bir tarih olacak.

Mahkeme henüz SEC’nin tarihler taleplerine yönelik resmi bir onay vermese de uzlaşıya gidileceği düşünülüyor. Öte yandan SEC, iki farklı duruşma düzenlemenin gereksiz olacağı kanaatinde:

İki duruşma düzenlemek, gereksiz yere SEC ihbarcıları ve sınırlı mali imkanlara sahip perakende yatırımcılar da dahil olmak üzere tanıkların farklı duruşmalarda aynı gerçekler hakkında iki kez ifade vermesini gerektirecektir.

Düzenleyici kurum Şubat 2023’te Terraform Labs’e ve şirketin kurucusu Do Kwon’a birden fazla suçtan dava açmıştı. Karadağ yetkilileri halen daha Do Kwon’un memleketi Güney Kore’ye mi yoksa ABD’ye iade edileceğine karar vermedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!