Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Üyesi, Bitcoin ETF’sinin Onaylanma Süresi Hakkında Açıklamalarda Bulundu!

Bitcoin şu sıralar zor bir dönemden geçiyor olsa da, bazı uzmanlara ve bir çok kripto para birimi topluluğu üyesine göre, bunun iki çözüm yöntemi mevcut, kurumsal yatırımcılar ve Bitcoin ETF‘si. Geçtiğimiz sene boğayı getiren unsurun Bitcoin vadelileri olduğu düşünülürse, Bitcoin borsa yatırım fonunun aynı görevi göreceğini söylemek mantıklı bir tahmin olabilir.

Bitcoin ETF’si Beklenen Kadar Etkili Olabilir Mi?

Bitcoin ETF’si ABD içerisinde inanılmaz oranda kurumsal ve bireysel yatırımcının sektöre geçişini mümkün kılacağı için, bunun beklenenden çok daha fazla etkili olabileceği bile söylenebilir. Kripto para dünyasındaki manipülasyondan korkan bir çok yatırımcı, ETF onayı ile sektöre ciddi bir yatırım yapabilir ve bu da tabii ki sektörün bir anda rekor seviyelere ulaşmasının önünü açabilir.

Ancak, ”Kripto Anne” olarak bilinen ve ETF ile kripto para yanlısı tavırları ile dikkat çeken SEC komisyonu üyesi Hester Peirce, Bitcoin ETF onayının ne yazık ki günler hatta aylar alabileceğini ifade etti.

Bitcoin ETF’sini Beklemeyin

Komisyon üyesi, Washington’da yapılan bir konferansta, Bitcoin tabanlı bir ETF’nin onaylanması için komisyon ile çalıştığını ve daha fazla komisyon üyesini bu onay yönünde iknaya uğraştığını ifade etti. Kripto annenin ETF’ye olan iyimserliğine karşın, SEC’in toplam 5 komisyon üyesi var ve bunların çoğunluğunun ETF yanlısı oy kullanması gerekmekte.

SEC ise yaptığı bir açıklamada yatırımcılara bunu umut edip beklememeleri gerektiğini ifade etti:

”Nefesinizi tutmayın. Hepiniz biliyorsunuz ki iş arkadaşlarımı konu kripto paralar olduğunda daha açık fikirli düşünmeye ikna etmeye çalışıyorum. Ben diğer insanlar kadar büyüleyici değilim.”

Komisyon üyesi açıklamasının devamında bir Bitcoin ETF’sinin yarın veya 10 yıllık bir süre içerisinde de onaylanabileceğini ifade etti ve komisyonun bunu onaylaması için herhangi bir zaman çerçevesi mevcut olmadığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment