Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tezos Düşmeye Devam Ediyor – Bir Ayda Yüzde 75 Değer Kabı Yaşadı

Kripto para piyasası Kasım ayında yılın en büyük düşüşünü yaşasa da, Aralık ayı özellikle ilk bir kaç gün süresince hafif bir toparlanmaya yol açmıştı.

Ancak görünüşe göre ayılar tekrardan kontrolü ele geçirdi ve Tezos (XTZ) kripto para biriminin düşüşü hiç olmadığı kadar hızlandı. Söz konusu kripto para birimi an itibariyle ilk dijital para arzı (ICO) fiyatının bile aşağısına geriledi. Tezos için yapılan ICO süresince, XTZ ilk olarak piyasaya 0.51 dolardan sürülmüştü. Basın saatine göre ise 24. sırada yer alan Tezos, 0,36 dolardan el değiştirmekte ve son 24 saat içerisinde %7’lik bir düşüş yaşadı.

Tezos geçtiğimiz ay 1.30 dolara yakın seviyelerden başlayan düşüş ile, hiçbir toparlanma sinyali olmadan mevcut seviyeye kadar geriledi. Başından beri sıkıntılı olan XTZ, 2018 yılının Ocak ayında 6.66 dolara kadar yükselmiş olsa da, daha sonra yaşanan düşüşle bir daha asla o seviyeleri göremedi. Geçtiğimiz tarihlerde Tezos’un çok beklenen ana ağının piyasaya sürülmesi bile, Tezos için çok kısa süreli bir ivme yarattı ve bu çabucak söndü.

ICO sürecinde yaşanan en büyük sıkıntılardan birisi ise, XTZ tokenlerinin anında dağıtılmaması olmuştu. Firma bunun yerine ”iyi niyet göstergesi” olarak yatırımcılara ‘ana ağ öncesi token’ dağıtmış ve bu durum tartışmalara yol açmıştı. Bunun yanı sıra Tezos Foundation, Andrew ve Kathleen Breitman arasındaki tartışma da, projenin çok fazla gecikmesine yol açmış ve yatırımcılar ciddi sıkıntılar yaşamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment