Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Bir Altcoin Şirketine Daha Menkul Kıymet Davası

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Thor Technologies ve CEO’su David Chin’e kayıt dışı menkul kıymet satışından dolayı dava açtı.

SEC 21 Aralık tarihinde, Thor Technologies ve CEO David Chin hakkında 2018 yılında gerçekleştirilen token halka arzı (ICO) sırasında kayıt dışı menkul kıymet ihracı yasasının ihlal edildiğini gerekçe göstererek ABD San Francisco Bölge Mahkemesine şikayette bulundu.

Verilen beyanda, Thor Technologies’in 2018 yılının Mart ve Mayıs ayları arasında yapılan Thor (THOR) token arzında 1.600 yatırımcıdan toplamda 2,6 milyon dolar topladığı öne sürüldü. Kurumun verdiği bilgilere göre yatırımcıların yaklaşık 200ü ABD’de ikamet ediyordu ve hepsi nitelikli yatırımcı statüsüne sahip değildi. SEC, bu durumun menkul kıymetler yasasınca, yasa dışı menkul kıymet satışı suçu teşkil ettiğini ileri sürdü.

Öte yandan dosyada yer alan bir başka nokta ise Thor Technologies‘in o yıllarda bağımsız çalışanlar ve bu sektörde faaliyet gösteren şirketler için bir yazılım platformu geliştireceğini iddia ettiği ancak bu projeyi tamamlamadığı oldu. SEC’nin beyanlarına göre halka arz sırasında tokenların herhangi bir işlevi yoktu ve girişim başarıya ulaşamadığı için 2019 yılında faaliyetlerine son verildi.

SEC, çoğu kripto paranın esasında dijitalleştirilmiş menkul kıymetler olduğunu daha önce de birçok defa dile getirdi. SEC Başkanı Gary Gensler, geçmişte Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) dışındaki tüm kripto paraları menkul kıymet olarak kabul ederken Ethereum’un iş kanıtı sisteminden (PoW) hisse kanıtı sistemine (PoS) geçişiyle beraber menkul kıymetleşmiş olabileceğini de öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!