Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Coinbase’e Beklenen Resmi Cevap Geldi: Yanıtı Ne Oldu? İşte Detaylar

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase’in düzenleyici belirsizlikleri netleştirmesini istediği dilekçeye cevap verdi.

SEC ile Coinbase arasında süren gerginlikte yeni bir gelişme yaşandı. Düzenleyici kurum, 15 Mayıs tarihinde Coinbase’in resmi mahkeme yazısına verdiği cevapta, borsanın talebine karşı bir cevap verme zorunluluğunun olmadığını belirtirken düzenleme yetkisi noktasında belirsizliğini sürdürmeye devam etti.

SEC, resmi cevabında kripto para piyasalarını düzenlemenin yıllar alabileceğini ve gerekmediği takdirde kripto para piyasaları için ayrı bir düzenleyici çerçeve oluşturmayarak yalnızca yaptırımlarla yürütmeye devam edebileceğini ifade etti.

Ayrıca Başkan Gary Gensler’in konu hakkında kamuoyuna yaptığı açıklamaların SEC’nin resmi görüşlerini yansıtmayacağı ve bu noktada temel olarak alınamayacağı beyanda değinilen detaylar arasında yer aldı.

Coinbase’den Yanıt

Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal resmi sosyal medya hesabı üzerinde yayınladığı gönderide, regülatörün belirsiz tutumuna devam ettiğini öne sürerek eleştiride bulundu.

Grewal, regülatörün bu konudaki tutumunun oldukça rahat ve üstünkörü olduğunu ve nihai karardan etkilenecek milyonlarca aktörü umursamıyor gibi davrandığını ima etti.

Baş Hukuk Sorumlusu, gelecek hafta doğacak yanıt verme fırsatını sabırsızlıkla beklediklerini ve mahkemenin değerlendirme noktasında dikkatli davranmasını istediklerini dile getirdi.

Borsa yakın geçmişte SEC’nin kripto para piyasalarını düzenleme yetkisi olup olmadığına dair resmi bir cevap almak amacıyla mahkemeye başvurmuştu. Konuya netlik getireceği beklenen dava kripto para piyasası aktörleri tarafından ilgiyle takip ediliyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!