Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Kripto Para Listelemeleri ile İlgili Robinhood’a Soruşturma: Mahkeme Çağrısı!

Dünyaca ünlü yatırım platformu Robinhood’a, kripto listelemeleri ve hizmetleri ile ilgili ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından mahkeme celbi geldi.

Robinhood yakın zaman önce ortaya çıkan dosyaya göre FTX iflasından sonra 31 Aralık tarihinde SEC ve Kaliforniya Başsavcılığı’ndan kripto para ürünleri ve listelemeleri ile ilgili mahkeme celbi aldı.

Dosyada, SEC taraflı soruşturmanın listelenmiş kripto paralar, saklama hizmetleri ve platform operasyonlarını kapsadığı belirtildi. Kaliforniya taraflı soruşturmanın ise SEC’den farklı olarak müşterilere yapılan bilgilendirme süreçlerini de kapsadığına dosyada yer verildi.

Robinhood, Kaliforniya Başsavcılığı ile soruşturma konusunda iş birliği yaptığını ifade etti. Ayrıca SEC’nin veya Kaliforniya mahkemesinin platform üzerinde listelenen herhangi bir kripto para biriminin menkul kıymet olduğuna karar vermesi durumunda ilgili varlığın ticaretinin durdurulması gerekebileceğini vurguladı.

Uzmanlar SEC tarafından gelen soruşturmanın, platformun toplam hissesinin %7’sinden biraz daha fazlasının FTX’in şaibeli kurucusu Sam Bankman-Fried’a (SBF) ait olması ile ilgili olabileceğini dile getirdi.

Nasdaq verilerine göre son 24 saatte %2,17’ye varan değer artışı yaşayan HOOD, seansı 9,72 dolar seviyesinden kapattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!