Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood’dan SBF’nin Yüz Milyonlarca Dolarlık Hissesi İçin Geri Alıma Onay

Dünyaca ünlü yatırım platformu Robinhood (HOOD), iflas eden FTX’in kurucusu Sam-Bankman Fried (SBF) tarafından satın alınan 55 milyon hissenin geri alım planını onayladı.

FTX çöküşünden bu yana üzerinde tartışılan HOOD hisselerinin akıbeti belli oldu. Robinhood yönetim kurulu yakın tarihli bir karar ile FTX kurucusu Sam Bankman-Fried ve kurucu ortağı Gary Wang tarafından geçtiğimiz yıl satın alınan 578 milyon dolarlık şirket hissesini geri alma planını onayladı. Kararın onayına dair detaylar Robinhood tarafından 8 Şubat’ta yayınlanan dördüncü çeyrek raporunda yer aldı.

Robinhood’un finans müdürü Jason Warnick konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

Yönetim Kurulumuz, Emergent Fidelity Technologies’in Mayıs 2022’de satın aldığı hisselerimizin çoğunu veya tamamını satın alma konusunda bize yetki verdi. Önerilen hisse alımı, Yönetim kurulu ve yönetim ekibinin işimize duyduğu güvenin bir göstergesidir.

FTX kurucu ortakları mayıs ayında Emergent Fidelity Technologies aracılığıyla doğrudan FTX’in kardeş firması Alameda Research’ten kredi alarak bugünkü fiyatlarla 578 milyon dolar değerinde 55 milyon Robinhood hissesi satın almıştı. ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) 9 Ocak’ta, şirketin yaklaşık %7‘sine denk gelen 55 milyon hisseye el koymuştu.

Süreç içerisinde, el koyulan hisseler üzerinde daha önce SBF dahil olmak üzeri iflas eden kripto kredi platformu BlockFi ve FTX alacaklısı Yonathan Ben Shimon da hak talebinde bulunmuştu. FTX avukatları ise yapılan bu hak talebine karşı çıkarak “FTX tüm alacaklılarına nasıl geri ödeme yapacağını bulana kadar” söz konusu hisselerin dondurulmaya devam edilmesi gerektiğini savunmuştu.

Belgelere göre %90‘ı SBF’in kontrolü altında bulunan söz konusu hisseler, SBF’in sahip olduğu ve Karayipler’e bağlı bir şirket olan Emergent Fidelity Technologies tarafından satın alınmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!