Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Ripple’ın Yaptığı İtiraz Başvurusuna Yanıt

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple’ın temyiz başvurusu hakkında yaptığı itiraza yanıt verdi.

SEC 8 Eylül tarihinde New York Bölge Mahkemesi’ne yaptığı dosyalamada, Ripple’ın temyiz talebine yaptığı itirazı yanıtladı. Regülatör, Ripple’ın kasıtlı olarak mahkemenin işleyişini yavaşlattığını ima etti.

Ripple ilgili itirazda, temmuz ayında SEC ile arasındaki davada verilen kararın temyiz mahkemesinin ilgisini gerektirecek istisnai bir durum barındırmadığını savunmuştu. Şirket, SEC’nin temyiz başvurusu için asgari koşulları sağlayamadığını iddia etmişti.

Regülatör davanın etkili bir şekilde sonuçlandırılması konusunda kurumsal bir ilgisinin olduğunu ancak Ripple’ın benzer bir ilgiye sahip olmadığını söyledi. SEC’nin iddialarına göre Ripple’ın davanın sonuçlanmamasına dair hedefi, XRP satışına serbest bir şekilde devam etmek istemesinden kaynaklanıyor.

SEC, davacı olarak bu davanın etkili bir şekilde sonuçlandırılması ile kurumsal bir şekilde ilgileniyor. Buna karşın davalılar mahkemenin sonuçlandırılmasını geciktirmek ve böylece 2020’den bu yana 3 milyar doların üzerinde net ODL satışı yaparak kayıtla birlikte gelen ifşaatlar olmaksızın XRP’yi halka açık piyasada serbestçe satmaya devam etmeyi amaçlamaktadır.

Regülatör ayrıca dava sürecine dair durdurma kararı verilmesinin davacı, davalı ve mahkemenin zaman ve kaynaklarını israf etmesini önleyeceğini savundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!