Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’e Bir Bitcoin ETF Başvurusu da 1,5 Trilyon Dolarlık Şirketten: En Büyüklerden Biri!

Yönetimi altında 1,5 trilyon dolardan fazla varlık bulunan Franklin Templeton, spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) yarışına katılan son şirket oldu.

Köklü yatırım firması Franklin Templeton da ABD’de spot Bitcoin ETF’i sunmak için başvuruda bulunan şirketler arasında yerini aldı. Franklin Templeton 12 Eylül tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı dosyalamada, spot Bitcoin başvurusunda bulundu.

“Shares of Franklin Bitcoin ETF” olarak adlandırılan fonun Bitcoin varlıkları için gözetim partneri olarak ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase ile anlaşıldığı görüldü. Ayrıca fonun nakit varlıklarının ise Bank of New York (BNY) Mellon bünyesinde saklanacağı belirtildi.

Franklin Templeton, fonun Delaware’de yasal bir tröst olarak düzenlendiğini ve Cboe borsasında listeleneceğini ifade etti.

Franklin Templeton ile birlikte SEC’ye spot bitcoin ETF başvurusunda bulunan şirket sayısı 12’ye yükselmiş oldu. Geçtiğimiz haziran ayının ortasında dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock’ın başvurusuyla yeniden ateşlenen spot Bitcoin ETF yarışında henüz resmi bir ilerleme kaydedilemedi.

Ancak kripto yatırım şirketi Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz gibi pek çok aktör, orta vadede spot Bitcoin ETF’lerin onaylanmaya başlayacağını düşünüyor.

Öte yandan Franklin Templeton, BlockRock ve Fidelity Investments’ın arkasından spot Bitcoin ETF’i için SEC’ye başvuran en büyük varlık yöneten şirketlerden şirket oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!