Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’in 2019 Ajandası: Kripto Paralar Öncelikler Arasında

Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), 2019 yılı için ajandasını hazırladı. Regülasyonlar ve uyum noktasında kripto para sektöründeki kilit kurumlardan birisi olan SEC, görünüşe göre bu rolünün ve kripto paraların öneminin farkında. Kurum, 2019 yılı için öncelikli 6 konu başlığı arasında, kripto paralara da yer verdi.

Amerikan piyasası için önemli olan konulardan birisi olarak da kripto paraları gösteren kurum, aynı zamanda kara para aklanmasının önlenmesi, siber güvenlik ve FINRA’nın seçeceği alanlara da yıl boyunca yoğunlaşacak.

Kripto para piyasalarının ve dijital ürünlerinin yaygınlaşması ile birlikte, bu alanda bir regülasyon açığı olduğuna değinen SEC yetkilileri, bu noktada adım atarak pazarın sağlıklı bir şekilde gelişmesi ve o hep konuşulan dolandırıcı projelerin ortadan kaldırılmasını amaçlayacak.

Kurumdan yapılan resmi açıklamada, kripto para sektörü ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

”Bu öncelikler, elbette ki kripto paraları da kapsamaktadır. Pazar payının giderek arttığı ve her geçen gün daha da popüler bir hale gelen kripto paralar konusunda yapılacak düzenlemeler ile birlikte risklerin azaltılması, dolandırıcı ve sahtekar niyetli insanların ortadan kaldırılması ve pazarda güvenli işlem yapılmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Özellikle de, dijital ürünler noktasında portföy yöneticiliğinin kontrolleri, bu kurumların yasal düzenlemelerinin daha da iyi bir şekilde yapılması; sektörün çok daha sağlıklı ve iyi bir şekilde büyümesinin önünü açacak olduğundan ötürü, son derece önemlidir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment