Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’in El Koyduğu ICO CEO’su: Bu Yapılan Haksızlıktır

Amerikan Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu SEC, son dönemde ICO’lara karşı adeta adı konulmamış bir savaş açtı. Bu projelere sürekli olarak çeşitli cezalar veren ve deyim yerindeyse bu projelere göz dahi açtırmayan kurumun son hedefi ise ülkede faaliyet gösteren bir başka ICO şirketi Veritaseum oldu.

Verisateum’un tüm mal varlıklarına el koyan SEC’in bu konu ile açtığı dava ise şu anda daha çok su kaldıracağa benziyor. Kendi yürüttüğü ve 15 milyon dolarlık bir fon elde ettiği davada hiçbir suçu olmadığını ifade eden şirket CEO’su Reginald Middleton, SEC’in yaptığının doğru olmadığını iddia etti.

Middleton, konuyla ilgili olarak mahkemede bir savunma verdi. SEC’in şirkete açtığı davada, 30’a 1 oranında ETH’ye fikse olacağı ifade edilen proje ile ilgili olarak dolandırıcı ifadesi kullanılmıştı. Buna karşın SEC’in bu fonlara el koymasının hiç doğru olmadığını söyleyen Middleton ise şunları söyledi:

”SEC tamamen meşru yollarla yaptığım bir ICO’da topladığım 15 milyon dolarlık fonuma el koydu. Bu durum hiç adil değil. Ne ben ne de yatırımcılar bu durumdan memnun değil. Bu işin bir an önce tersine dönmesi ve SEC’in yaptığı hatayı kabul etmesi gerekiyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment