Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’ten TurnKey JET ICO’suna Cevap: Tokenleriniz Menkul Kıymet Değil

Amerikan Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu SEC, TurnKey Jet isimli kripto para girişimine gönderdiği bildiride, şirketin satmayı planladığı TKJ tokenlerinin senet olmadığını ifade etti ve bu sebeple kurum olarak bir aksiyon almayacaklarını açıkladı.

Mektupta, aynı zamanda tokenlerin satışa çıkar çıkmaz ‘kullanıma uygun’ ve de ‘kişisel çıkarlardan ziyade kullanım alanı öne çıkarılarak pazarlanması’ gerektiği gibi konuları da not düşen SEC, aynı zamanda bu tokenlerin platform sona erdikten sonra çıkması gerektiğini ve token satışından toplanacak fonların, platformu geliştirmede kullanılmaması gerektiğini ifade etti.

SEC’in yazmış olduğu bu mektup ve bildiri aslında sıradan bir haber gibi görünse de, bazı otoritelere göre gerçekten çok kıymetli. Örneğin Forbes’a göre, SEC’in TKJ tokenleri ile ilgili olarak yazmış olduğu bu bildiri, kurumun bir kripto para girişime karşı ilk kez ‘aksiyonsuz – no action’ kaldığını gösteriyor ve bu tarihi bir olay olarak nitelendiriliyor.

Tokenlerin ve dijital ürünlerin nasıl regüle edileceği konusundaki çalışmalar sürerken, bir yandan da belirsizlik halen devam ediyor. Tam olarak bir yere en azından şu ana kadar oturtulamayan bu projelerin yasal durumunun henüz tam anlamı ile belli olmaması, hem girişimciler hem de yatırımcılar bazında bazı mağduriyetler doğuruyor.

Bakalım, tüm sektörün gözünü çevirdiği SEC, önümüzdeki dönemde regülasyon konusunda nasıl hamleler yapacak ve bundan kripto para projeleri nasıl etkilenecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment