Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’ten Kaynaklı Endişe, Brave Token’i BAT’ın Yüzde 20 Üzerinde Düşüşe Geçmesine Neden Oldu

Brave internet tarayıcısının kripto para birimi projesi olan Basic Attention Token (BAT), SEC‘in EtherDelta‘nın kurucusuna kestiği ceza sonrası adeta bir gecede %20 üzerinde değer kaybı yaşadı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun EtherDelta‘dan sonra daha fazla kripto para borsasına ceza kesme ihtimali, temel olarak sahip oldukları tokenler ile iş yapan borsaları ve dolayısıyla bu token projelerini de korkutmaya yetti.  Bunun yanı sıra EtherDelta’nın kullanıcılarının ”aralarında federal menkul kıymetler yasasına göre menkul kıymet olarak yer alan tokenlerin de bulunduğu 3.6 milyon ERC-20 tokeni” işlemi yapıldığını belirten SEC, adeta diğer tokenlere de ”menkul kıymet olma” korkusu saldı.

Coinbase Listelemesinde Artışa Geçen BAT, Sağlam Bir Düşüş Yaşadı

Bitcoin ve kripto para piyasasının çoğunluğu uzun süredir devam eden direnç noktasını kırmakta sıkıntı yaşarken, Basic Attention Token Ekim ayının başlangıcından beri San Francisco merkezli kripto para borsası Coinbase üzerinde listelenebileceği ihtimali ve sonra listelenmenin gerçekleşmesi ile ciddi bir artış yaşamaktaydı.

Brenden Eich tarafından üretilen Brave tarayıcısında aktif olarak kullanılan BAT, Ekim ayına 0.16 dolarla giriş yapmasına rağmen, Coinbase listelenmesi ile 0.36 dolara kadar çıkmayı başarmıştı.

FOMO etkisinin bitmesiyle zaten düzeltme dönemine giriş yapan BAT, EtherDelta kurucusuna kesilen ceza ve menkul kıymet tehlikesi ile ciddi bir düşüş döngüsüne girdi ve basın saatine göre %17.56’lık serbest düşüşte seyretmekte. Basic Attention Token’in birim fiyatı ise 0.36 dolarlık zirveden, 0.299 dolara kadar geriledi ve toplam piyasa hacmi de 300 milyon doların aşağısına geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment