Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’ye Coinbase Davasında Destek: Kripto Paralara Özel Muameleye Karşı Çıkıldı!

Kuzey Amerika Menkul Kıymetler Yöneticileri Birliği (NASAA), SEC’ye arka çıkarak Coinbase davasının hukuk sınırları içerisinde olduğunu savundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) haziran ayında kripto para borsası Coinbase’e açtığı dava ciddi tartışmaları beraberinde getirmişti. Coinbase davanın düşürülmesi gerektiğini ve bu davanın SEC’nin yetki alanının dışında olduğunu savunmuştu. SEC son olarak dava düşürme talebinin reddedilmesini istemişti.

Fakat NASAA’nın görüşü bu yönde olmadı. Kurum, 10 Ekim tarihinde ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’ne SEC’yi destekleyen bir dosya sundu. Coinbase’in SEC’e karşı savunmasında öne sürdüğü argümanları hedef alan kurum, bu davanın herhangi bir olağanüstü tarafının olmadığını ve SEC’nin hukuk sınırları içerisinde hareket ettiğini savundu.

Piyasalara sunulan bir ürünün menkul kıymet olup olmadığını anlamak için kullanılan Howey testinin SEC için net bir pusula olduğunu savunan NASAA, tüm kozların düzenleyici kurumun lehine olduğunu vurguladı. NASAA, Coinbase-SEC davasına bakan mahkemenin kripto paralar için özel bir muamele yapmaktan vazgeçmesini tavsiye etti.

NASAA genel danışmanı Vincente Martinez konu hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

SEC’nin bu davadaki teorisi, kurumun uzun süredir devam eden kamusal pozisyonuyla tutarlıdır. Ayrıca yerleşik hukukun sınırları içindedir. Mahkeme, kripto paralar ile ilgili davalara bir şekilde özel muamele yapmayı reddetmelidir.

Genel danışman Martinez, bir varlık sınıfı olarak kripto paraların ekonomik açıdan yararlı olmadığını öne çıkarırken Coinbase’in “ABD ekonomisinin büyük kısmını kripto paralar oluşturuyor” gibi üst perde bir teoriden vazgeçmesi gerektiğini savundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!