Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’ye Şaşırtan Ceza: Kripto Para Davasının Masraflarını Ödeyecek!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para projesi Debt Box’a karşı başlattığı davanın masraflarını ödeyecek.

SEC’nin Debt Box aleyhinde başlattığı davada dikkat çeken bir karar çıktı. Utah Bölge Mahkemesi Hakimi Robert Shelby, SEC’nin bu davaya ait avukatlık ücretlerini ve ilgili yasal ücretleri ödemesi gerektiğine karar verdi.

Bununla birlikte hakim, SEC’nin talebi doğrultusunda davanın önyargısız olarak reddedildiğini açıkladı. arasındaki davada, SEC’nin argümanları “aldatıcı” bulunmuştu.

Yargıç, SEC’nin “yanlış beyanlarının davanın bütünlüğüne zarar verdiğini” ve Debt Box’a “telafisi imkansız bir zarar” verdiğini söylemişti. SEC yönetimi, hatasını kabul ederek özür dilemişti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Debt Box cephesi, atılan bu adımı adil olarak nitelendirdi:

Mahkeme, SEC’e yaptırım uygulayarak, D.E.B.T.’nin avukatlık ücretlerini ve masraflarını karşılamasını talep etti. Bu, adalet ve şeffaflığa doğru atılmış önemli bir adımdır. Son karar, davanın kapandığı ve SEC’nin gelecekteki herhangi bir eyleminin Hakim Shelby’den geçmesi gerektiği anlamına geliyor.

SEC’nin bu skandal hamlesi, düzenleyici kurumun iki avukatının istifasına kadar uzanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!