Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sektörün Önde Gelen Formula 1 Takımı Williams Martini Blockchain’e Adım Attı

Dünyanın en önde gelen Formula 1 takımlarından birisi olan ve amansız yenilikleri ile tanınıp rakipleriyle arasını açmak için çok büyük oranda teknolojiden destek alan  Williams Martini, çok yakın bir zamanda bu rekabet avantajını daha da arttırmak için blockchain teknolojisini kullanabileceklerini duyurdu.

Williams takımı 1977 yılında Frank Williams tarafından kurulduğundan beri toplamda 16 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonluğu kazanıp 114 zafere imza attı. Küresel bir takipçi kitlesine sahip olan takım bir milyardan fazla kişiyi Formula 1 yarışlarına bağlıyor.

Takım şu sıralar blockchain teknolojisin nasıl kullanabileceğini araştırmakta ve blockchainin zorlu veri odaklı bir ortamda takımın operasyonlarına nasıl uygulanabileceği konusunda, kurumsal bir ara katman teknolojisi sağlayıcısı olan Omnitude ile ortaklığa imza attığını duyurdu.

Williams Martini Racing, blockchainin tedarik zincirinden, ürün alım satımına kadar  takımın günlük işleri için sunduğu potansiyel uygulamaları keşfetmek için Omnitude şirketi ile çok yıllı bir kontrata imza attı.

Omnitude ile olan bu ortaklık hakkında konuşan Williams Martini Racing Takımının Müdür Yardımcısı Claire Willaims, şunları ifade etti:

” Williams kullandığı mühendislik harikaları ve gelişim hızı sayesinde kendisiyle gurur duyan bir takım. Omnitude ile olan bu yakın ortaklık oluşturma fırsatını sevinçle karşılayıp bunun dünyanın her tarafındaki iş sektörlerinin kapasitelerini değiştirebilecek güce sahip yeni teknolojiler oluşturabilmek için en ideal ortamı sağlayacağını düşünüyoruz.”

Omnitude, blockchainler ve kurumlar arasında iletişimi sağlayarak bunların, blockchaini benimseyen her boyuttan şirket için bu teknolojinin daha büyük ölçeklerde benimsenebilmesinin önündeki bütün engelleri aşmasını sağlıyor. Bunu yaparak da bu bağlantıların ”daha kolay daha hızlı ve daha ucuz” bir hale gelmesinde etkin role sahip. Omnitude’un akıllı entegre katmanı kurum ve kuruluşların blockchaini ”tak ve çalıştır” boyutunda kolay benimseyebilmelerini sağlayıp güncel sistemleri değiştirmeleri için gereklilik arz etmiyor.

Omnitude kurucusu ve CEO’su Chris Painter bu ortaklık hakkında şu yorumda bulundu:

”Blockhain teknolojilerinin  kendi şirketleri için nasıl uygulanabileceği konusunda Omnitude uzmanlığına güvenen Williams şirketi ile anlaşma imzalamaktan dolayı çok memnunuz. Williams Martini Racing ile çalışmak bizim ürün ve vizyonumuzun gerçek bir onayı niteliğini taşımakta. Bu ortaklık Birleşik Krallığın iki en yenilikçi ve uç noktadaki organizasyonu için doğal bir eşleşme diyebilirim.”

Blockchain teknolojisi ile ilgili denemelerin yanı sıra bu ortaklık ayrıca, Omnitude markasının reklamının İspanyol Grand Prix karşılaşması sırasında Williams takımının sürücüleri ve üst düzey personeli üzerinde yapılmasını sağlayacak. Şirket logosu bunun yanı sıra, İspanyol ve Monaco Grand Prix etkinliği sırasında yapılacak bir hafta sonu yarışında da araba üzerinde sergilenecek.

Jetcoin geçen sene Singapur’un Formula 1 gece yarışı sırasında gerçekleşen Sky Grande Prix etkinliği için ana sponsor görevini üstlenmiş olsa da Williams takımı blockchain teknolojisini kullanacağını açıklayan ilk Formula 1 takımı unvanını elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment