Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Kökenli Ünlü Finansçı Novogratz: Bitcoin Cash Yanlısı Tweetler’den ‘Gına Geldi’

Eski Wall Street Yöneticisi Michael Novogratz Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) arasında son zamanlarda yaşanan isim tartışmasına, 5 Mayıs cumartesi günü attığı bir tweetle direkt giriş yaptı. Novogratz, BTC’nin Satoshi Nakamoto’nun 2008 whitepaperında atıfta bulunduğu orijinal kripto para birimi statüsüne sahip olduğunu ve ‘Bitcoin’ markasının asıl sahibi konumunda olduğunu savundu.


Michael bu tweetinde şunları ifade etti:

”Gına getirdiniz artık. Çekirdek Bitcoin BTC’dir. Bu bir tasarruf aracıdır. Dijital altındır. BTC’nin market değeri BCH’yi defalarca katlar. Eğer gerçek anlamda bir ödeme birimi olmak istiyorsanız sabit bir değeriniz olmalı. Bu da yoksa niye uğraşıyorsunuz ki??”

Novogratz’ın bu söz konusu tweeti 4 Mayıs tarihli Bitcoin Cash yanlısı Twitter hesabı @Bitcoin’e hitaben atıldı. @Bitcoin hesabı ”Bitcoin Cash en eski kripto para birimidir” iddiasında bulunup ”Bitcoin Core (BTC) herhangi bir whitepaper’a sahip olmayan deneysel bir para birimidir” yorumunu yaptı.

Bitcoin’in marka statüsünü korumanın yanı sıra –  son zamanlarda aleyhtarları tarafından kafa karıştırıcı bir şekilde aslında yazılım istemcisinin adı olan Bitcoin Core olarak hitap edilmekteydi – Novogratz, Bitcoin’in sahip olduğu bir çok özelliğe de attığı bu tweette atıfta bulunup adeta BCH’nin kalbine bir hançer sapladı.

Bu yılın başında kripto konusunda en zengin insanlar arasında gösterilen Novogratz, hem Goldman Sachs hem de Fortress Investmen Group gibi dev kuruluşların da içerisinde olduğu 26 yıllık çok kazançlı Wall Street kariyerinin ardından 2015 yılında kripto para piyasasına tam bir giriş yapmıştı. Bloomberg’e göre Novogratz, 2017 Aralık ayı rekor fiyatlarından sonra kripto para fiyatlarının yaşadığı kuvvetli düşüşe rağmen yeni girişimi olan kripto para ticari bankası Galaxy Digital ile 250 milyon dolar civarında para toplamayı başarmıştı.

Bitcoin topluluğu içerisine başlayan bu marka-meşrutiyeti konulu tartışmalar lider kripto paranın blockchaini içerisinde yaşanan bir hard fork sonrası Ağustos 2017 tarihinde Bitcoin Cash’in ortaya çıkışından sonra başlamıştı. Bu yeni kripto para biriminin işlemlerini daha hızlı ve hesaplı yapılabilmesini mümkün kılmak amacıyla ölçeklenebilirlik konusunda hafifletmeler yapılması gerekliydi ve bunun için de Bitcoin Cash ile ilgili protokol değişiklikleri yapıldı.

BTC ve BCH arasındaki bu kavgalar geçen hafta dava açacak seviyeye bile ulaştı. BTC topluluğu yanlısı üyeler, BCH taraftarı olan Roger Ver tarafından yönetilen kripto cüzdanı ve medya servisi Bitcoin.com aleyhinde, BTC almak isteyen kullanıcıları BCH almaya yönlendirmek suçundan dava açmak için para toplama kampanyası başlatmışlardı. Ancak davanın organizatörleri fon eksikliği yüzünden dava açma girişiminden vazgeçtiklerini duyurmuşlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment