Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Selcoin: ”Ülke Olarak Blockchain Trenini Kaçırmak Üzereyiz” İşte Röportajın İkinci Bölümü

Twitter’ın fenomen kripto para uzmanı Selcoin, Koin Bülteni’ne konuştu. Selcoin’in dün yaptığı açıklamaların ardından bugün ise, Bitcoin ve Blockchain başta olmak üzere birçok konuda neler düşündüğünü sizlere aktarmaya çalıştık. Siz değerli okuyucularımıza keyifli okumalar dileriz. Daha fazlası için bizi takipte kalmaya devam edin.

Koin Bülteni: Bitcoin için bundan sonrasını nasıl görüyorsunuz? Kısa, orta ve uzun vadede sizce hedef fiyat aralığı neresi olacak?

Selcoin: Kısa vadede 7800 direncini takip ediyorum. Kıramaz ise yeni dip beklentim olacak. Bu dip 5500 bandına kadar derinleşebilir.. Orta vadede 10.000$ a ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu bandın arkasından ralli beklentim var.. 13.000$ bölgesinde de küresel fomo ile fiyatın yeniden ATH seviyesine çıkacağını düşünüyorum.

Koin Bülteni: Sizce Bitcoin’in ana akım kullanımı arttıracak ya da piyasaya para girişini tetikleyecek şey ne olur?

Selcoin: Lightning teknolojisinin bitcoin de başarılı olması, Bu günlerde SEC e yapılan bir ETF başvurusu var. 2017 yılında da yapılmış ve red edilmişti. Şimdi şartlar daha ılımlı. Borsalara lisans veren ülkeler var. Örneğin Güney Kore. Bu ılıman ortamdan dolayı ETF onayı ya da şartlı onayı gibi bir haber gelebilir. Blackrock ın piyasaya girişi de büyük fomo ya sebebiyet verir. Fiyatı tetikler.

Koin Bülteni: Bitcoin dışında en çok belki de destekçisi ve yatırımcısı olan kripto para Ethereum. Siz de, Ethereum’un gelecekte Bitcoin’i tahtından edeceğini düşünüyor musunuz? Bununla birlikte, bir başka koin, gelecekte Bitcoin’i yerinden edebilir mi?

Selcoin: Ethereum beni eskisi kadar heyecanlandırmıyor. Erc token çöplüğüne döndü resmen ve bu çöplükten kaçan kendi platformunu oluşturan bir çok coin mevcut. Yeni platform alternatifleri de mevcut mesela Stellar bunlardan biri. Yeni gözde bir platform Wanchain aynı şekilde. Platform coinleri olarak bunlar mevcut. Lakin Bitcoin in tahtından ineceğini pek sanmıyorum şu an için.

Koin Bülteni: Blockchain ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Twitter’da yaptığınız çağrıları okuyoruz. Sizce Türkiye bu konuda treni kaçırıyor mu?

Selcoin: Blockchain ile ilgili alanlarda sürekli girişim için bilgi ve çağrılar yapıyorum. Umarım birilerine faydam dokunuyordur. Ülke olarak da tren kaçmak üzere. Ön koltuklar için biletler tükendi. En azından arka kompartımanda yer bulabiliriz. Eğer harekete geçebilir isek…

Koin Bülteni: Ülkede Blockchain’e dair neler yapılabilir? Hangi şirketler ve firmalar bu teknolojinin nimetlerinden faydalanabilir?

Selcoin: Her şirketin kullanması elzem olan bir teknoloji olacak.  Fabrikaya giren maldan ,çıkan mala kadar, depodan ,muhasebeye, veri kayıtlarına kadar her alanda mümkün.

Koin Bülteni: Bilindiği üzere bir kitap yazdınız, kitabınıza olan tepkiler nasıl? Nasıl mesajlar alıyorsunuz? Bundan sonra bu alanda olmaya devam edecek misiniz?

Selcoin: Kitaba olan tepkiler çok iyi. Çok olumlu. Bu  nedenle 2. kitabı da değerlendirmeye almayı düşünüyorum. Şimdilik bunun için çok erken tabi. Okurların memnun olması beni çok memnun etti.

Koin Bülteni: Buradan, Koin Bülteni okuyucularına neler söylemek istersiniz?

Selcoin: Güzel bir iş yapıyorsunuz, arkasında büyük emek ve araştırmalardan geçen harika bir mutfağa sahipsiniz. Bu güzel emek ve alın terinin ,kıymetinin bilinmesini tavsiye ediyorum.

Selcoin’in Altın Kapının Anahtarı Bitcoin isimli kitabını ise, bu linkten temin edebilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment