Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Seoul’de Vatandaşlara Ödül Olarak Kripto Para Verilecek

Güney Kore’nin en büyük şehri olan başkent Seoul’de yerel yönetim önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Ülke olarak kripto para ve Blockchain konusunda önemli hamleler yapan ve genel manada bakıldığı zaman, kripto para dostu bir politika izleyen hükümet, son dönemde farklı bir proje üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Buna göre, Seoul’de yer alan vatandaşlar, belirli şeyleri tamamlamaları halnide, bundan sonra ödül olarak kripto para kazanabilecek. Bu iş için özel bir kripto para geliştirmeye de başlandığı ifade edildi.

İlgili kripto paranın adının S Coins olacağı belirtilirken, bu kripto paranın ödül olarak verileceği belirtildi. Bu kripto parayı kazanmak için ise vatandaşların halka açık ve günlük hizmetleri tamamlaması yeterli olacak.

Seoul’de yerleşecek bu sistemin Zero Pay adlı bir kripto para ödeme şirketinin katkıları ile entegre edileceği de gelen haberler arasında yer aldı. Buna göre, bu S Coinler, daha sonra mal alımında kullanılacak. Bu koinleri ödeme olarak kullanmak isteyenlerin ise sadece basit bir QR kod ile bu işi yapabilecekleri ifade edildi.

Güney Kore’nin yaptığı bu hamlenin, önümüzdeki dönemde dünyadaki diğer bazı büyük şehirlere de örnek olması bekleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment