Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Seyahat Sektörünün Devlerinden Expedia Artık Bitcoin Kabul Etmiyor

En büyük seyahat rezervasyon sitelerinden olan Expedia.com kullanıcılara uçuş biletlerinin ya da otellerin ödemelerini Bitcoin üzerinden yapma imkanı tanıyordu ancak bu özelliği artık desteklemiyor.

Expedia sözcülerinden biri konu hakkında yaptığı açıklamada sitenin artık “dijital paralardan Bitcoin’i kabul etmediğini” onayladı. Bu kararın 10 Haziran itibariyle yürürlüğe girdiğini belirten sözcü bu gelişmenin “doğurabileceği herhangi bir rahatsızlık için özür dilediklerini” de söyledi. Site artık Bitcoin’i desteklemeyeceğini ne sosyal medya kanallarından ne de kendi sitesinden duyurmuştu.

Expedia kullanıcıları bu durumu Reddit’e taşıdılar ve yaşanan bu gelişme hakkındaki fikirlerini paylaştılar. Expedia’nın artık Bitcoin kabul etmiyor olmasından epey üzüntü duyan kullanıcılar Expedia yerine kullanılabilecek CheapAir gibi alternatifler olduğunu söylüyorlar. CheapAir 2013 yılından beri uçuş ve otel rezervasyonlarının Bitcoin karşılığında yapılmasına izin veriyor.

Reddit’teki bowiestar adlı bir kullanıcı bilgi işlem sektöründe çalışan pek çok kişinin maaşını kripto para üzerinden aldığını, Expedia’nın aldığı bu karar yüzünden ciddi miktarda kullanıcı kaybedebileceğini düşünüyor.

“Uçuş/otel rezervasyonu alanındaki en büyük sitelerden olan Expedia.com yıllardır Bitcoin kabul ederdi… Uçuşlara bakmak için siteye girdim ve artık desteklemediklerini gördüm. Müşteri destekleri 10 Haziran’dan beri kabul edilmediğini söyledi… Bizim gibi teknoloji sektöründe olan pek çok kişi maaşının belli bir kısmını Bitcoin ile alıyor ve uçuşlar için Expedia’yı kullanmak gayet iyi oluyordu. Daha da kullanmam.”

Teknoloji sektöründe çalışan kişilerin maaşlarının bir kısmını kripto para üzerinden alıyor olması elbette kripto paralar açısından son derece olumlu bir durum. Kripto para piyasasında fiyat bazında yaşanan değişkenlikler pek çok şirketi endişelendiriyor ancak belli ki bazı insanlar bu değişkenliklerin olumlu yönde olacağını düşünerek maaşlarının bir kısmını buna harcıyorlar.

Expedia Bitcoin’i ödeme seçenekleri arasına ekleyeceğini ilk olarak Haziran 2014’te duyurmuştu ve site o dönemler Coinbase ile işbirliği içerisindeydi. Kripto para topluluğundaki bazı kişilere göre Expedia’nın artık Bitcoin’i kabul etmiyor oluşunun sebebi Coinbase üstünden ödeme yapmanın daha zor bir hale gelmiş olması. Yukarıda Expedia’ya alternatif olarak verdiğimiz CheapAir de tam olarak bu nedenle Coinbase ile çalışmayı bırakıp BitPay’e geçiş yapmıştı.

CheapAir’in CEO’su olan Jeff Klee kullanıcılar için yayınladığı yazıda sitede Bitcoin haricinde Bitcoin Cash, Dash ve Litecoin gibi kripto paraların da kabul edilmesi için şirketin öncelikle bu ödemeleri gerçekleştirmesi için “güvenilir bir ortak bulması” gerektiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment