Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Mesajlaşma Devi LINE, Singapur’da Kripto Para Borsası Açıyor

Financial Times‘ın haberine göre, Tokyo merkezli bir şirket olan Line, önümüzdeki ay içerisinde Singapur’da bir kripto para borsası açacak.

Borsanın adı Bitbox olacak ve %0.1’lik bir işlem ücreti ile 30 adet kripto para ticareti sunacak. Söylenenlere göre Bitbox, ABD’ye de başvurmuş ancak daha az düzenlemeye sahip olduğu için Singapur’u seçmiş.

Line CEO’su Takeshi Idezawa:

”Kripto para birimleri ile birlikte, küresel mali hizmet sektöründeki maceramıza başlayacağız.”

Line Japonya’daki en popüler mesajlaşma uygulaması. Şirket ilk olarak 2011 yılında Güney Koreli Naver Corportaion tarafından kurulmuştu. Line şu an için Japonya, Tayvan, Tayland ve Türkmenistan içerisinde milyonlarca kullanıcıya sahip.

Uygulama bütün popüler telefon yazılımlarında çalışabiliyor ve Windows ile Apple bilgisayarları için masaüstü eklentisine de sahip. Şirket 2014 yılında Line Pay isimli para transfer hizmetini piyasaya sürmüştü. 2017 yılında bu hizmet 40 milyon kullanıcıdan 4 milyara yakın parasal işlem gerçekleştirmişti.

Japonya içerisinde bir kripto para borsası açabilmek için şirketler öncelikle 2017 Nisan tarihinde yayınlanan Sanal Para Yasası gereğince lisans başvurusunda bulunmak zorundalar. Bu lisansı şimdiye kadar 16 şirket alabildi.

Line bu başvuruyu Ocak 2018 tarihinde yapmış ancak bu süreç esnasında Coincheck’in hacklenmesi durumu süreci yavaşlattı ve FSA’nın endüstrideki denetimini çok daha arttırmasına neden oldu.

FSA tarafından alınan önlemler arasında devam eden soruşturmalar ve ‘iş geliştirme emirleri’ de yer alıyor. Sadece geçen hafta içerisinde bile 6 borsa ‘iş geliştirme emri’ almıştı.

Bu çabaların sonucu olarak da bir çok borsa lisans başvurusundan vazgeçip yetkililerin böylesine sert tedbirlerinden korkmuştu. Ancak bütün bunlara rağmen sadece tek bir borsa kapatılmıştı – FSHO. FSHO isimli borsa iki adet iş geliştirme emri alıp geçici kapatılma cezalarına çarptırılmıştı.

Bitbox 15 dil seçeneği sunacak ve Japonya ile ABD dışında bütün ülkelerde kullanılabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment