Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shark Tank Programında Ünlü Yatırımcıdan Gayrimenkul Ve Bitcoin Üzerine İddialı Açıklamalar

ABC kanalında yayınlanan Shark Tank programında bir yatırımcı gayrimenkul alımlarında Bitcoin kullanılmasının oldukça mantıklı olduğunu söyledi. Ayrıca Bitcoin’in konut endüstrisine kusursuz bir şekilde uyum gösterdiğini iddia etti.

Amerikalı iş kadını, yatırımcı, danışman, konuşmacı, yazar ve televizyon kişiliği olan Barbara Corcoran, Money ile gerçekleştirdiği bir röportaj sırasında Bitcoin’in gelecekte gayrimenkul alanında daha sık karşımıza çıkacağını söyledi.

Neden böyle düşündüğü konusunda ise:

“Herhangi bir merkeze sahip olmasızın eşler arası (peer-to-peer) işlemler gerçekleştirebilmekte ve bu sebeple bu kadar güçlü olmakta. Buradaki asıl amaç aracıları ortadan kaldırmak.”

Yaptığı bir başka ilginç açıklamada Corcoran “Eğer Bitcoin şu anda tahmin etmekte olduğum şeyleri gerçekleştirirse gelecek 10 yıl içerisinde bankalar ortadan kaybolacaktır.” diyerek gelecekte Bitcoin’in bankaların yerini alacağına inandığını söyledi.

Bitcoin kullanılarak gayrimenkul alımı yapma fikri tamamıyla yeni bir fikir sayılmaz. Her ne kadar yaygın bir ödeme tercihi olmasa da her geçen gün evlerini dijital para birimleri ile satmayı kabul eden ev sahibi sayısı giderek artmakta. Konu ile alakalı olarak San Diego merkezli bir aracılık firması da gayrimenkul sektörünün geleceğinin kripto para birimleri, hatta özellikle Bitcoin’de yattığını iddia etmekte.

TechBullion tarafından bu ayın başlarında yayımlanan bir haberde, San Diego merkezli finans ve yatırım tavsiyeleri veren bir firma olan Canter Companies‘in kurucusu ve CEO‘su Andrew Canter, tam olarak bu alanda  destek göremeyen konut sektörüne el atmayı planladıklarını söyledi. Bitcoin adaptasyonunun sektörde henüz yaygın olarak yer almaması sebebiyle kripto para birimine sahip olan kişilerin istedikleri şekilde alış/satış işlemleri yapamadığını ekledi.

Canter:

“Kripto alanında büyük miktarda yeni servet girişi olduğunun farkına vardık. Bu alanda bir çok yeni alıcı gelirken birçok kişi de geçtiğimiz yıl boyunca varlıklarında büyük oranda iniş ve çıkış gördü.”

Kripto para birimleri ile satılmakta olan birçok konutun hatırı sayılır bir fiyatı olduğuna da ayrıca dikkat çekmek gerekir. Örneğin Canter’in müşterilerinden biri satmak istediği lüks konutunu 7.8 milyon$‘dan satışa koymuş durumda. Canter konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

“Amacımız müşterilerimiz yeni çıkan teknolojileri ve trendlerden haberdar olmalarını sağlamak. Bu endüstri üzerine yaptığımız titiz araştırmanın ardından, bu alanda bulunan yeteri kadar hizmet görmeyen yeni bir servet sahibi sınıfın oluştuğunu görmekteyiz. Misyonumuz bu servet sahibi bireyler ile hali hazırda sahip olduğumuz gayrimenkul müşterilerimiz arasında bir köprü oluşturmak. Bu kesinlikle tek seferlik bir girişim değil. Zaman içerisinde araştırmalarımıza devam ederek değişik stratejiler uygulamaya devam edeceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment