Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna Polisi Kripto Para Madenciliği Yapmak İçin Kaçak Elektrik Kullanmış!

Yerel bir haber kaynağı 368.media’nın yaptığı habere göre, Ukrayna, Rivne şehrindeki yerel polis merkezinin çalışanları polis merkezinde belirli bir süredir kripto para madenciliği yapıp kaçak elektrik kullanmaktaydı.

368.media soruşturmadan elde ettiği bilgilerle, yerel Polis İletişim Departmanının iş yerinde elektrik çalarak kripto para madenciliği yaptığını ifade ediyor. Kimlikleri gizli tutulan çalışanlar tahminen dört aydır madencilik yapma suçlamasıyla karşı karşıya. Ancak verilen haberde de belirtildiği üzere şu an için ne kadar elektrik kullanıldığı veya ne tür bir kripto paranın madenciliğinin yapıldığı kesin değil.

İletişim Departmanı binasında Nisan ayında kripto para madenciliği ekipmanlarını bulup bu olayı ortaya çıkartan kurumun Ulusal Polis Departmanı İç Güvenlik Bölümü çalışanları olduğu biliniyor. Bölgesel bir büro müfettişi tam olarak sekiz video kartı, altı güç kaynağı ünitesi, iki hard disk, bir ana kart ve bir adet tam donanımlı bilgisayar sistem ünitesi bulduğunu ifade ediyor.

Kripto para madenciliği aslında Ukrayna içerisinde yasal ve Ukrayna parlamentosundan geçen hafta yayınlanan bir yasa tasarısına göre kripto para birimleri de çok yakında bu yasallığa kavuşacak. Daha önceleri de Ukrayna Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da kripto para birimlerini finansal araç olarak kabul etmeyi gözden geçirdiklerini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment