Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shenzen’de Bir Yılda Blockchain Temelli 6 Milyon Fatura Kesildi

Çin’in en büyük şehirlerinden birisi olan Shenzen’de, son on iki aylık süreç boyunca toplamda 6 milyon adet Blockchain odaklı fatura kesildiği ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak Çin yerel basınında çıkan haberlere göre, şu an için Shenzen’in başlattığı bu programa 113 farklı sektörde faaliyet gösteren toplam 5300 şirket katıldı.

Shenzen Vergi Bürosu’ndan aktarılan bilgilere göre, bu sistem kurulduğundan beri, sistem üzerinden gönderilen Blockchain odaklı faturaların hacmi günlük 44 bin civarında. Bu faturaların maddi değerinin ise yaklaşık 4 milyar Çin Yuanı, yani 553 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Bu program kapsamında gönderilen ilk Blockchain faturası da, bundan neredeyse bir yıl önce, 10 Ağustos tarihinde şehirde yer alan yerel bir restoran tarafından oluşturulmuştu.

Daha sonra bu proje daha da tabana yayıldı ve birçok firma benzer bir şekilde Blockchain odaklı faturalar keserek hem zaman hem de maliyetten ciddi oranda tasarruf etti.

Bu sisteme katılan sektörler arasında finans, perakende, organizasyon ve turizmin bulunduğu ifade ediliyor.

Çinli yetkililer, yakın gelecekte bu sistemi daha da genişletme amacında olduklarını ifade ederken, yapacakları hamleler ile bu hacmi daha da yukarı taşıma amacında olduğunu net bir şekilde belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment