Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Siacoin’e Madencilik Devinden Büyük Destek

En büyük kripto para madencilik havuzlarından birisi olan AntPool, artık Siacoin’i destekleyeceğini duyurdu.

AntPool‘dan gelen bir duyuruda, kendi bünyelerinde bulunan Bitmain‘in, AntMiner A3 olarak adlandırılan yeni bir madencilik donanımı ile madenciliğe başlandığı belirtildi. Alınan veriler şu anda AntPool‘un bitcoin işlem gücünün %18‘ini oluşturduğunu gösteriyor.

Siacoin, merkezi olmayan bulut depolama sistemini desteklemek için Boston merkezli blok zinciri kuruluşu Nebulous tarafından çıkarılan bir dosya depolama ağı platformudur.

Bitmain‘e göre, 815 GH/s işlem gücüne sahip yeni madencilik cihazlarının, Siacoin blok zincirinin güvenliğini sağlamak adına “blake2b” karma algoritmasını desteklediği belirtiliyor.

Ancak, bu girişim Siacoin geliştirme ekibinden bir üye tarafından pek de iyi karşılanmamış gibi görünüyor.

Reddit‘te “Taek42” takma adıyla geçen bir temsilci, Bitmain‘in Sia ekosisteminin önünde bir kar sağlayabileceğini savundu. Taek42, Sia blok zincirinin AntMiner A3 aracılığı ile blok madenciliğine dönüştürülebileceğini ancak bunun için soft forka ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Belirli bir kısım Taek42‘nin fikrine oldukça olumlu baksa da diğer bir kesim Bitmain‘in Sia arenasına katılmasını memnuniyetle karşıladı.

Reddit‘te “JoWi96” takma isimli bir başka kullanıcı “Bitmain‘in Siacoin adına yaptıkları oldukça kayda değer ayrıca değerinde artış sağlıyor.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Gelen bu yorumlar üzerine Bitmain‘in herhangi bir açıklamada bulunmamış olması ise gözlerden kaçmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment