Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Siber Güvenlikçilerden Biden’a Kripto Para Çağrısı

Siber güvenlik uzmanlarından, kolluk kuvvetlerinden ve hükümet yetkililerinden oluşan bir görev gücü, Joe Biden yönetimini fidye saldırılarına ve bu saldırılarda kullanılan kripto paralara karşı harekete geçmeye çağırdı. 

ABD’de Güvenlik ve Teknoloji Enstitüsü tarafından kurulan görev gücü, geçtiğimiz yıla kıyasla dört kat büyüme göstermiş siber saldırılarla ilgili araştırma yaptı.

Maddeler halinde 48 tavsiye çıkaran uzmanlar, Bloomberg haberine göre bunu perşembe günü Biden yönetiminin değerlendirmesine sundu.

Kripto para ödemelerini takip etmek “zor”

Hackerlar, hedef seçtikleri kişilere saldırıp onların dijital verilerinin bir kısmını veya tamamını şifreliyor ve bu şifreyi açmak için kurbandan değişken miktar ve medyumlarda fidye talep ediyorlar.

Beyaz Saray’a sunulan raporda bu saldırganların büyük bir kısmının ABD dışındaki ülkelerde ikamet ettiği ve “fidye ödemelerinin kripto parayla alındığı” belirtildi:

“Fidye talep eden suçluların çoğu, siber suçlarla mücadele etmek istemeyen veya edemeyen ulus devletlerde ikamet ediyor. Fidyeler kripto parayla ödendiği için bunları takip etmesi zor oluyor.

Bu global zorlukla başa çıkılması için herkesin üstüne düşeni yapması ve hükümetin en yüksek kademelerinden bu işe destek verilmesi lazım.”

Takip etmek, regülasyon eksikliği yüzünden mi zor?

ABD dahil olmak üzere pek çok ülke, kripto para konusunda kapsamlı bir regülasyon oturtmuş değil. Uzmanlar, kripto para işlemlerini takip etmenin zor olmasının sebeplerinden birinin regülasyon tarafındaki eksiklik olabileceği mesajını verdiler.

Kripto para borsa ve işlem masalarının, kara para aklama ve terörizm finansmanı ile mücadelede gerekli olan KYC prosedürlerini uygulaması için çağrıda bulunuldu.

Chainalysis’in pazar geliştirme direktörü Don Spies, kolluk kuvvetlerinin bu uygulamalar aracılığıyla suçluları daha kolay şekilde tespit edebileceğini söyledi.

ABD Hazine Bakanlığı, ülkeye zararlı olabilecek siber saldırılar düzenlemiş bir grup Rus vatandaşına ve bunların kullandığı kripto para adreslerine karşı bu ay yaptırım uygulama kararı aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!