Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sibirya’da Ortamı Bitcoin Madencileri Isıtıyor

Dünyanın en soğuk iklim kuşaklarından birinde yer alan Sibirya bölgesi, son dönemde Bitcoin madencileri için gerçekten de çok uygun bir yer haline gelmeye başladı. Bölgede faaliyet gösteren bir madencilik şirketi olan Hotmine’ın CEO’su Oles Slobodenyuk da, bu alanda kendini çok şanslı bir kişi olarak gördüğünü ifade ediyor.

Başarılı yöneticinin evi, Bitcoin madencilik cihazlarının yaydığı sıcaklık ile ısınıyor ve bu iş, hem Slobodenyuk’un evini ısıtıyor hem de kendisine ciddi oranda para kazandırıyor.

Bu işi yapmadan önce Sibirya’yı ciddi oranda araştırdığını ifade eden başarılı yönetici, şu ifadeleri kullanıyor:

”Buraya gelmeden önce ortalam hava sıcaklığının -2 derece olduğunu öğrenmiştim. Bu sebeple yanıma bir de ısıtıcı aldım. Ancak Bitcoin madencilik cihazlarının yaydığı ısı da evimin ısınmasına katkıda bulunuyor. Biz de şirket olarak buraya yaşayan kişileri bu konuda bilgilendiriyoruz ve neler yapabileceğimize bakacağız.”

Başarılı yönetici, şu aşamada Bitcoin madenciliğini Sibirya’nın geneline yaymak istediklerini ifade ederken, şöyle konuştu:

”Amacımız tüm bölgeyi madencilik ekipmanları ile donatmak. Bunu yapabileceğimizi düşünüyorum. Hem de bu sayede Bitcoin madenciliği yeniden gerçekten merkeziyetsiz olacaktır. Bunu yapabiliriz ve bu konuda gerçekten harika bir inanca sahibiz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment