Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Sıfır Olmayan Bitcoin (BTC) Bakiyesine Sahip Adres Sayısı” Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine (ATH) Ulaştı

Şubat ayına kadarki on-chain istatistiklerine göre sıfır olmayan Bitcoin (BTC) bakiyesine sahip adres sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı.

On-chain analitik şirketi Glassnode, 28 Şubat tarihinde Twitter üzerinden yaptığı gönderide 5 şubat tarihinde 40.275.801 adres ile ATH yapan sıfır olmayan Bitcoin (BTC) bakiyesine sahip adres sayısının 40.276.163 ulaşarak yeni bir ATH yaptığını paylaştı.

2019-2020 yıllarında büyük bir artış göstermeye başlayan sıfır olmayan Bitcoin bakiyesine sahip adres sayısı, 2021 yılının ortalarında 35 milyona ulaşmıştı. Bunun ardından bir süre yavaşlayan metrikteki büyüme, 2022 yılının başında ani bir artış gösterdi ve 28 şubat tarihinde 40.276.163 adres sayısına ulaşarak ATH yaptı.

Glassnode ayrıca sıfır olmayan Bitcoin bakiyesine sahip adresler arasında 817.445‘inin en az bir tam bitcoin‘e sahip olduğunu bildirdi.(son 10 ayın en yüksek seviyesi)

Verilere göre pozitif Bitcoin bakiyesi olan cüzdanlar giderek artan bir şekilde coin’lerini hodl ederken, en son üç ila beş yıl önce hareket eden Bitcoin dolaşım arzı miktarı son dört yılın en yüksek seviyesi olan 2,8 milyona ulaştı.

Bağımsız araştırma şirketi FSInsight, 9 Şubat tarihli raporunda dolaşımdaki bitcoin arzının %75‘inin uzun bir süredir hareket etmediği için likit olmadığını bildirmişti. Şirket rapordaki bu durumu makul bir miktarda bitcoin alımı sonrası fiyatın yükselişe geçeceği şeklinde yorumladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!