Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şili’de Kripto Para Ödemesi Kabul Eden Şirketlerin Sayısı 5 Bin’i Geçti

Güney Amerika ülkesi Şili’de tam 5 bin işletmenin kripto para ödemesi kabul ettiği belirtildi. Şili’nin en büyük kripto para borsası Crypto MKT’nın yayınladığı verilere göre borsanın kendisi ve Flow.cl arasında yapılan iş birliği sayesinde birçok işletmenin artık kripto para ödemelerini kabul ettiği ve bunu kullandığı belirtiliyor.

CryptoCompra adı verilen bu ve iş birliğinin ürünü olarak ifade edilen bu platform, aynı zamanda diğer Güney Amerika ülkeleri Arjantin ve Brezilya’da da kullanımda. Platform, kullanıcıların ödemelerini Stellar, Ethereum ya da BTC aracılığı ile yapmalarını sağlarken, satıcı ise ister kripto para isterse de yerel para birimi ile ödemeyi alıyoruz.

Son dönemde Avrupa’ya da açılmayı hedefleyen platform, satıcıların volaliteden etkilenmemesi için, ödemeleri itibari para olarak alma özelliğini getirdiklerini belirtiyor.

Şili’de son dönemde kripto paralar ile ilgili fırtınalı bir süreç yaşanıyor. Daha önce kripto para borsalarına hizmet vermeyi bırakan bazı bankalar, mahkeme kararı ile yeniden kripto para borsalarına hizmet vermeye başlamıştı.

Son döndemde ise Şili merkez bankası başkanı Marcio Marcel, kripto paralar ile ilgili düzenlemeler yapacaklarını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment