Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Silvergate’in Ardından Bir Kripto Bankası Daha Sıkıntıda: Yüzde 20 İşten Çıkarma

Kripto bankası Anchorage Digital makroekonomik piyasalardaki zor dönemleri ve ABD’deki düzenleyici belirsizliği gerekçe göstererek personelinin %20’sini işten çıkarma kararı aldı.

Anchorage Digital 14 Mart tarihinde yaptığı duyuruda, çalışanlarının %20’sine tekabül eden toplamda 75 kişinin işten çıkarılacağını beyan etti. Şirket, bu kararına gerekçe olarak ABD’deki düzenleyici kurumların sektöre karşı belirsiz ve sert tavrını öne sürerken müşteri hizmetlerinde herhangi bir kesinti yaşanmayacağının altı çizildi. Anchorage, yakın zamanda bir diğer ABD merkezli Silvergate‘in iflasının ardından zor durumda olduğunu açıklayan ikinci kripto bankası oldu.

Üstlendiğimiz stratejik düzenlemeler, birkaç ay süren bir inceleme süreci boyunca geliştirildi. Bu noktada işimiz ve kripto endüstrisi için ters rüzgarlar yaratan makroekonomik piyasalar ve düzenleyici dinamikler sebebiyle 75 çalışanımızı işten çıkarma kararı aldık.

ABD özelindeki regülatif baskı özellikle kripto endüstrisi üzerinde etkisini son günlerde daha ciddi bir şekilde gösteriyor. Geçen hafta Silicon Valley Bank’ın (SVB) iflasına paralel olarak kapatılan kripto para dostu Signature Bank‘in yöneticisi, yaşanan son gelişmelerin kripto para sektörüne verilmek istenen ciddi bir mesaj olabileceğini iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!